Publicerad: 2010-08-15 21:03
Rakakalabbet: MSI Gaming Notebook GX640
Kan en lite lättare, sämre och smidigare speldator från MSI vara något? Häng med och ta reda på varför MSI är världsledande på speldatorer!

Tidigare har vi här på Rakaka gett oss i kast med allt från möss till spelroutrar, headset till musmattor och för ett tag sedan skrev vi dessutom en recension om en speldator från MSI vid namn MSI Gaming Notebook GT740 – värstinglaptopen på marknaden vid recensionstillfället. Nu har turen kommit till ytterligare en MSI-dator (ja, ni kan vara lugna – fler märken kommer att testas) i samma spelserie, denna dator är dock något av en lillebror och går under namnet MSI Gaming Notebook GX640 men för mig är den allt annat än liten! För mig var den guld värd!

Att jämföra datorer, möss, musmattor och andra prylar och pinaler är något jag i största mån alltid försöker undvika men givetvis kommer det alltid fram – givetvis strävar man alltid i att få tag i det absolut bästa och hur gör man det utan att jämföra? En bra fråga som jag inte direkt har något svar på, jag kan dock säga att jag till så stor grad som möjligt försöker undvika att jämföra produkter med varandra. I detta fall är det dock omöjligt men kanske inte helt rättvist då dem inte besitter samma specifikationer men det kan inte hjälpas – ni får helt enkelt se det som ett komplement eller något. Nåväl, är ni redo? För nu kööör vi!

Liten men naggande god!
MSI Gaming Notebook GX640 är som sagt en mindre variant i samma serie som den stora monsterdatorn GT740 men för att vara mindre är den nästan, i min bok i alla fall, värd minst lika mycket som sin större "konkurrent". Varför? Jo, det beror helt enkelt på en hel drös aspekter och dessa kommer jag att ta upp i denna recension.

Då datorn ingår i samma serie av speldatorer från MSI som sin storebror har den en snarlik, om inte identisk, design och med detta menar jag att den är röd och svart, pianolackad med blåa ljusdioder som indikerar sladdar, knappsatser och annat som kan tänkas vara belyst. Datorn levereras med Windows 7 Home 64bit Edition (snyggt men inte optimalt – jag hatar home!) och den har precis som sin broder smidigt placerade USB-uttag för optimal "prestanda" vid spel och dylikt. I klartext, USB-uttagen sitter inte ovanpåvarandra utan bredvid varandra, kanoners!Här upphör dock likheterna, i övrigt är det rätt mycket som skiljer datorerna åt och det första är specifikationerna. GX640 är lillebror och är man det på utsidan är man det på insidan, men med detta sagt måste ni ändå ha i åtanke att datorn går att spela på – det är en speldator och det är en speldator av rang.
  Datorspecifikationer:
  * Model: MSI Gaming Notebook GT740
  * CPU: Intel(R) Core(TM) i5-430M CPU
  * RAM: 3.0 DDR 2*2
  * OS: Windows 7 Home Premium Edition 64-bit
  * Video Card: ATI Radeon HD5850 med 1GB DDR5 VRAM
  * HDD: SATA 500GB
  * WLAN: 802.11n
  * LCD: 15,4" WSXGA+ (Glare Type)
För er som minns den andra recensionen (länk här) så kanske ni även minns att storebror har en 17" skärm istället för 15 och ett Nvidia-grafikkort istället för ett ATI samt möjligheten att välja på en i5- eller i7-processor från Intel. Lillebror har "enbart" en i5:a men jävlar vad den går!

GX640 – djävulens lekmaskin!
Om jag kallade den andra datorn för spelmaskinen från hell bör nog GX640 gå under namnet djävulens lekmaskin då den helt enkelt är helt utomordentlig när det kommer till spel! Som vanligt när jag recenserar prylar gillar jag att ge dem hårdtest i form av det som gemene man kan tänka sig använda datorn till (och nej, jag är ingen mustechexpert, ingen audiofil, ingen hårdvaruguru men jag däremot är jag en vanlig Svensson som vet vad han vill ha av sina inköp) och därför gav jag MSI Gaming Notebook GX640 en rejäl genomkörare med Call of Duty: Modern Warfare 1 (COD4) & 2, Battlefield Bad Company 2, Company of Heroes: Anthology samt givetvis – årets stora blockbuster, Starcraft 2: Wings of Liberty. Dessutom har två inte lika grafikkrävande men ändå krävande spel, Counter-Strike och Empire Earth II blivit testade. Resultatet? Enastående och långt över förväntan!Eftersom jag nu fått lite mer erfarenhet av att spela på bärbara datorer hade jag inte alls samma problem vid hätska och intensiva situationer – fingrarna som jag annars har en tendens att placera på fel tangenter vid fel tidpunkt på ett platt tangentbord flöt som aldrig förr och allt gick smidigt och utan problem.


Call of Duty 4: Modern Warfare


Company of Heroes: Anthology


Lineage 2

Rent tekniskt hade datorn heller inga svårigheter att hänga med i något av spelen, där min vardagliga dator inte pallar trycket (trots att det är en värsting dator – tack för det nVidia!) då grafikkortet gick åt fanders under Starcraft 2:BETA-tiden, flyter GX640 på som om spelen vore gjorda för att spelas på MSI-datorer.

Just Battlefield-serien och Call of Duty-serien på högsta möjliga grafiska upplösning brukar ge en bra fingervisning om huruvida datorn klarar hög upplösning utan fryslagg eller problem. På senare tid har givetvis även Starcraft 2 hamnat i samma kategori och efter att ha spelat som en tok kan jag enbart konstatera att jag blivit frälst på nytt, GX640 är en underbar skapelse och den klarar mina fritidssysslor och det med bravur!

Dessutom, för en handikappad oldschool-räv som mig, har MSI återigen lyckats klämma in knappsatsen och det går – trots att det är en laptop med minimalt tangentbord – att spela med piltangenterna (Tack för det DukeNukem 3D, varför skulle du göra så med mig?) precis som jag vill ha det men givetvis är det inte att rekommendera då ett tangentbord till en bärbar dator oftast är extremt hop-tryckt för att bli så litet som möjligt.Intel i5 Core – inget dåligt komplement
Att utrusta en bärbar dator med någon av Intel:s värstingar, i7- eller i5-kärnor brukar oftast medföra hög prestanda och så är givetvis fallet även denna gång. Tillsammans med övriga tekniska pinaler av högsta kvalité - ATI Radeon HD5850 med 1GB DDR5 VRAM, hela 2GB*2 DDRIII minnen samt ett alldeles ypperligt ljudkort (7 SRS Premium Sound -certified high-fidelity speaker) – gör att katten spinner och bara skriker ut sin vällust, miiiauw!

Precis som med den andra datorn i samma serie är det svårt att hitta negativa aspekter med MSI Gaming Notebook GX640 och till skillnad från storebror går det inte ens att klaga på varken vikt eller storlek (360x260x36 mm). GX640:s storlek är snarare till fördel då man enkelt kan, trots att man får en behändig MSI-väska med vid köp, ta med sig datorn utan större komplikationer i en normalstor datorväska. Det går med andra ord alldeles ypperligt att resa med denna dator till skillnad från storebror GT740 då den något större och mycket klumpigare datorn kräver specialväskan från MSI.


(Ja, det är samma bild som från GT740-recensionen men väskan är nästintill likadan!)

Det som möjligtvis skulle vara negativt (om jag ska försöka mig på att hitta något) är att datorns fläkt låter lite mer än sin "konkurrent" och att den blir lite varmare än vad GT740:n blir. Dock har jag, precis som med den andra datorn, haft enorma svårigheter att döda datorn vid extrem press trots värme, både exteriör och interiör sådan. Knepigt värre! En annan mycket positiv aspekt med GX640 är att plånboken inte tar lika mycket stryk, datorn ligger på 10 000 till 13 000 beroende på affär till skillnad från GT740:n som kostar allt mellan tolv- till arton tusen.

Slutsats och betyg:
Mina rekommendationer, har du mindre pengar men ändå vill ha en superdator att spela på utan komplikationer, skaffa en GX640 – den är dessutom mycket smidigare att resa med vilket gör att du kan ta med datorn, musen och ditt headset och spela röven av dig i sommarstugan eller lappkåtan – vilket du nu än känner för! Batteritiden å andra sidan räcker (med standard batteri) till ungefär två timmar med maximal press på datorn – sen är det dags att plugga i sladden eller skaffa "evighetsbatteriet" från MSI som räcker upp till tio timmar beroende på vad du gör med den aktuella datorn.

Miauw!

 • För inköpsställen och priser rekommenderar vi att använda Prisjakt.nu och för information om MSI.com, klicka här.

  BETYG:


 • Iceman
  #1
  Iceman
  2010-08-15 21:02
  Helt klart att rekommendera om man inte vill punga ut 18k som för den andra datorn med i7-processor.
  #2
  Anonym
  jocke

  2010-08-15 21:02
  Köpte en MSI GX740 förra veckan, sjukt nöjd med den!
  #3
  Anonym
  lolololo

  2010-08-15 21:06
  Klart den äger om man får gratis saker
  #4
  Anonym
  Henea

  2010-08-15 21:07
  Skulle nog se GX740 som storebror, GT740 är ju en gammal modell så det är verkligen inte konstigt att den är sämre.
  #5
  Anonym
  Sight

  2010-08-15 21:17
  Har datorn ett uttag för VGA eller DVI!? Spelar stor roll utifall man skulle koppla till tv/lcd skärm!
  #6
  Anonym
  asd

  2010-08-15 22:40
  #6 har inte läst hela recentionen men har en asus med hd5870 och där har man en vga och en hdmi utgång:)
  #7
  Anonym
  lol

  2010-08-15 23:07
  #6 har schtzofren
  #8
  Anonym
  khrystal

  2010-08-15 23:12
  Suger att den inte har DVI-port... faktiskt väldigt idiotiskt att inte ha det på en gaminglaptop.
  #9
  Anonym
  obeleaf

  2010-08-15 23:22
  köpte min laptop för 11 och den har en i7 prolle, 6gb ram dock lite sämre grafikkort.
  #10
  Anonym
  åkrN

  2010-08-16 00:20
  funderar på att köpa en msi laptop för dem e bättre än min nuvarande stationära + det blir enklare då jag lanar och flyttar runt datorn ofta. undrade om någon som kanske gjort det har nåt att säga? om det blev bättre/sämre? =P
  #11
  Anonym
  Yee!

  2010-08-16 01:22
  Man vill inte punga ut med 18k för en laptop när det finns budget-versioner att välja mellan som faktiskt har lika bra prestanda. Att köpa dator är som att köpa bil; BMW är mycket pengar för lite bil och Volvo är lite pengar för mycket bil. Pungade ut med 6k för en laptop för ett halvår sedan och den håller fortfarande måttet med hästlängder.
  #12
  Anonym
  tronic

  2010-08-16 03:23
  #11 Ge exempel på laptops med samma prestanda med för olika priser.

  Antyder du att din dator för 6k har samma prestanda som en för 18?
  #13
  Anonym
  datoern

  2010-08-16 08:01
  #12 ASUS X42JV

  i5 450
  nvidia gt 335m 1024mb

  kostar mindre än 7500kr
  #14
  Anonym
  yffes

  2010-08-16 11:27
  #13
  graffekortet suger
  #15
  Anonym
  dyyd

  2010-08-16 11:40
  Necro boy! :D
  Vilken server lirar du på?
  #16
  Anonym
  ghly

  2010-08-16 11:50
  fan va sugen man blev ;P
  #17
  Anonym
  datoern

  2010-08-16 12:21
  #14

  Deras "klass 2"-kort. Det duger helt okej. Datorn går att använda till StarCraft2 helt utan lagg iaf.

  Ville bara påpeka att det går att hitta rätt bra datorer för runt 7000kr.

  Sen killen som skriver att han pungade ut 6000kr för ett halvår sen och att den fortfarande levererar, kanske tar i lite.
  #18
  Anonym
  Reflect

  2010-08-16 14:30
  Helt klart intressant. Tror jag köper en sådan inom en snar framtid.
  #19
  Anonym
  Simon

  2010-08-16 16:00
  Eller så köper man en acer med:
  i5 450 2,4 GHz
  Radeon HD 5850
  4 GB, 2x2048MB DDR3 1066Mhz

  För 9 lax!
  #20
  Anonym
  sassa

  2010-08-16 17:26
  Sitter på en sådan. Underbart. :)
  #21
  Iceman
  2010-08-16 20:38
  #15 Ingen necro, lånad kostym för är archmage :) (dock subbad som annat)
  #22
  Anonym
  hae

  2010-08-17 23:46
  fråga: sticker batteriet ut på baksidan av datorn? har nämligen sett detta på ett par videor på youtube, men är inte 100% på att det är just den där modellen. Ser fruktansvärt fult och klumpigt ut... Tacksam för svar!!!
  #23
  Iceman
  2010-08-21 10:43
  #3 Vem har sagt det är en gratissak? och vem har sagt MSI inte arbetar (som de flesta stora företag) med recensionsexemplar som skickas runt till recensenterna?

  #22 Ja det sticker ut, en konstig designfeature om du frågar mig. Dock ör det inte klumpigt i någon större skala!
  #24
  Anonym
  camilla

  2010-09-02 11:32
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej
  #25
  Anonym
  camilla

  2010-09-02 11:33
  hej

  Kommentera nyheten
  Du kommenterar anonymt.
  (Logga in)

  Namn:
  CAPTCHA Image
  Vad står det i bilden?  Nyhetsrapporteringen på RAKAKA är tillsvidare stängd. Nya projekt från RAKAKA presenteras senare.

  Följ oss på Twitter:
  @RAKAKA
  @frenys
  @greykarn

  Mvh

  ponde & gREYKARN  Nytt blod i en monoton tid, i ett monotont liv
  RAKAKA: greykarn bloggar om sajtens uppgång och fall, esportens utveckling mellan 2006 och 2013.

  Svensk dominans på DH Summer 2013
  Svensk dominans på DH Summer 2013
  EXTRA! Sverige regerade i alla grenar, svenskarna presterade på hemmaplan.

  Rakaka snackar med Jaedong
  Sjow innan ödesmatchen mot koreanska Life
  DHS2013: Rakaka pratar med det svenska hoppet.

  Rakaka snackar med Jaedong
  Rakaka snackar med Jaedong
  DHS2013: EndarS pratar Dreamhack i exklusiv intervju med en av världens största e-sportprofiler.

  Lemondogs rekryterar LCS-lag & byter huvudsponsor
  Lemondogs rekryterar LCS-lag & byter huvudsponsor
  LOLEXTRA! Svenska Sverok-föreningen Lemondogs tar sig in i Riots superliga och byter Razer mot SteelSeries

  Pengar rullar in som de ska för Mvp
  Pengar rullar in som de ska för Mvp
  CASH! Det går bra nu - Mvp puttar ner MC från pengatronen.

  INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
  INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
  EXTRA! Storslagen seger för världens bästa Terran (?) i WCS World Finals

  Inatt avgörs WCS
  Inatt avgörs WCS
  SC2: Fyra koreaner gör upp om den första WCS-titeln. Kalaset startar 03:00!

  HerO vinner WCS America
  HerO vinner WCS America
  SC2: Koreanerna dominerade WCS America.

  Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
  Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
  EXTRA! relic utmanar legendaren och det satsas NT$ 300 000Publicerad: 2013-06-18 23:33

  Svensk dominans på DH Summer 2013
  Stora svenska framgångar när DreamHack Summer 2013 avgjordes - svensk "doldis" plockar överraskande medalj och storlagen fortsätter att dominera.

  Under helgen som passerade (lör-tis) arrangerades DreamHack Summer 2013 på Elmia i Jönköping. För svensk del skulle evenemanget visa sig bli en oerhörd framgång då vi kammade hem tre guld och ett brons (i tre av de största turneringarna) i vad som måste anses vara en av de bästa svenska turneringarna någonsin. Dessutom var det svenska LoL-stjärnor i de mest framgångsrika lagen.

  Chockade Fighting-communityn
  Först ut var turneringen i Street Fighter IV:AE som avgjordes under Lördagen. Världsmästaren och den tveklöst mest dominanta fightern Infiltration var på plats för att försvara sina två tidigare mästartitalar. Dessutom var som vanligt legenden Ryan Hart på plats och som har fyra DreamHack-titlar på sitt bälte. Men det var faktiskt ingen va dessa storfavoriter som tog hem segern. Istället stal svenska göteborgaren Popi showen. Genom att först besegra Infiltration med 2-0 och Ryan Hart i Winner-bracket så kunde inte Infiltration stå pall för svensken i finalen. Detta är troligtvis en av de största esporthändelserna på DreamHack. Infiltration har inprincip varit obesegrad i 2,5 år och alla vill nu lära känna svensken som har besgrat honom. Grattis Popi! Dessutom kom svenska Ettelman från Team Property på en härlig fjärde plats.

  Bara The International kvar
  I DoTA 2-turneringen var svenska The Alliance storfavoriter till segern, ett favoritskap som G1 League-vinnarna mäktade med att bära. Laget tog sig nämligen hela vägen till final där man ställdes mot Quantic från Frankrike.

  Efter att ha plockat den första kartan skulle Alliance visa var skåpet skulle stå reda i karta två men det ville sig inte riktigt utan Quantic tilläts komma ikapp och utjämna men efter suveränt spel av svenskarna kunde matchen tillslut plockas hem med 2-1 och därmed försvarades DreamHack-titeln.

  Även den gamle stjärnan kan än...
  För de svenska Starcraft 2-stjärnorna är DreamHack ett speciellt evenemang, det kryllar av koreanska superstjärnor och det finns inget hellre vill göra än att vinna på hemmaplan och när alla favoriter faller måste någon annan ta klivet fram. Denna gång var det överraskande Jeffrey "Sjow" Brusi som i mångas ögon gjorde sin absolut bästa turnering sen IEM-vinsten för några år sedan.

  Den hete och pånyttfödde Team prOperty-spelaren lyckades på sin väg fram till medaljerna bland annat besegra Harstem och superkoreanen Life. Dessvärre för Sjow blev den blivande DreamHack-mästaren StarDust för svår och Jeffrey fick nöja sig med en bronspeng och 20 000 SEK.

  Dominansen är total!
  När världens absolut mest dominerande lagmaskin NiP-Gaming spelar i en turnering är det knappt lönt att sia om utgången, de svenska superstjärnorna i CS:GO har inte förlorat många matcher under vägen till världstoppen och DreamHack skulle inte bli något undantag.

  Efter att ha besegrat ryska Virtus.pro tidigt i turneringen defilerade ninjorna till final dit det svenska överraskningslaget Epsilon även tagit sig. Dessvärre för Epsilon gick det inte rubba Ninjas in Pyjamas denna gång utan NiP vann en komfortabel seger med 2-0 och för besväret fick man en prischeck på 70 000 SEK.

  League of Legends-stjärnor
  Även om Sverige inte har något helsvensk lag som är bland de bästa så gjorde svenskarna extremt bra ifrån sig. Först ut så vann Rekkles som inhoppare DreamHack League of Legends Championship tillsammans med Copenhagen Wolves, 70 000 SEK rikare. I LCS som drog igång på DreamHack så hade svenska Alexander "Jree" Bergström lekstuga med sitt Team Alternate som gick 5-0 på plats och har fått en fantastisk start på säsongen, läs mer här.


   Vinnare DH Summer 2013:

   SSFIV:AE
   1. Popi – 25 000 SEK
   2. Infiltration – 12 500 SEK
   3. Ryan Hart – 7 500 SEK
   4. Ettelman – 5 000 SEK

   DOTA2
   1. The Alliance – 140 000 SEK
   2. Quantic Gaming – 70 000 SEK
   3-4. Evil Geniuses – 25 000 SEK
   3-4. Team Dignitas – 25 000 SEK

   Starcraft 2
   1: StarDust – 60 000 SEK (750 WCS-poäng)
   2: Jaedong– 35 000 SEK (450 WCS-poäng)
   3-4: SjoW – 20 000 SEK (300 WCS-poäng)
   3-4: TaeJa – 20 000 SEK (300 WCS-poäng)

   Counter-Strike:GO
   1. NiP Gaming – 70 000 SEK
   2. Epsilon – 40 000 SEK
   3-4. LDLC.com – 25 000 SEK
   3-4. Virtus.pro – 25 000 SEK

   League of Legends
   1. Copenhagen Wovles – 70 000 SEK
   2. Dark Passage – 35 000 SEK
   3-4. Eternity Gaming – 25 000 SEK
   3-4. Heimerdingers Colossi – 25 000 SEK
  Relaterat: DreamHack.se

  Publicerad: 2013-06-09 22:18

  Pengar rullar in som de ska för Mvp
  Efter helgens topplacering i WCS seglar cashkungen Mvp upp på plats nummer ett över de spelare som vunnit mest pengar i StarCraft II.

  Det går bra nu. Eller snarare dåligt för Jang 'MC' Min Chul som endast slutade i topp-32 i WCS Korea. I dag kunde han se sig omsprungen på SC2Earnings.com av Jeong "Mvp" Jong Hyeon, när Incredible Miracle-proffset plockade hem den delade tredjeplatsen i de globala finalerna av WCS första säsong.

  I och med tredjeplatsen och prissumman på 10 000 dollar kunde Mvp under dagen passera MC på resultatsajten SC2Earnings lista över vilka spelare som vunnit mest pengar i StarCraft II.

  Hack i häl på legendaren Flash
  Enligt SC2Earnings konkurrent Esportsearnings, som räknar vinstpengar inom alla spel, har Mvp precis även passerat Brood War-legendaren Lee "Jaedong" Jae Dong och är nu hack i häl på den andre Brood War-legendaren Lee "Flash" Young Ho. Dock återstår drygt hela 60 000 dollar innan Mvp kan ta igen Flash försprång.

  Först på listan ligger FPS-legendaren Johnathan "Fatal1ty" Wendel med 454 000 dollar. Främst från spelet Painkiller.

  NaNiwa i topp-20
  I toppen av SC2Earnings lista är det tomt på foreigners. Ilyes "Stephano" Satouri hamnar som första icke-korean på fjärdeplats, därefter innehar de två polackerna Grzegorz "MaNa" Komincz och Artur "Nerchio" Bloch plats 15 respektive 16. Svenskproffset Johan "Naniwa" Lucchesi kommer först på 20:e plats. Tätt efter, på plats 24 ligger sedan Marcus "ThorZaIN" Eklöf. Men därefter gör svenskrepresentationen ett hopp och inte förrän på plats 49 hittas Jeffrey "Sjow" Brusi.

  Mest vunna pengar i StarCraft II enligt SC2Earnings.com
  1 Incredible Miracle Jeong "Mvp" Jong Hyeon $373,520
  2 SK Gaming Jang "MC" Min Chul $367,213
  3 Incredible Miracle Lim "NesTea" Jae Duk $258,713
  4 Evil Geniuses Ilyes "Stephano" Satouri $233,305
  5 FXOpen Lee "Leenock" Dong Nyoung $208,614
  6 MVPPark "DongRaeGu" Soo Ho $208,278
  7 Team LiquidSong "HerO" Hyun Deok $188,524
  8 Prime Lee "MarineKing" Jung Hoon $186,425
  9 SK Telecom T1 Won "PartinG" Lee Sak $186,109
  10 CMStorm Choi "Polt" Seong Hun $184,370


  Mest vunna pengar i alla spel enligt Esportsearnings.com
  1 Fatal1ty Johnathan Wendel $454,544.98
  2. Flash Lee, Young Ho $437,114.55
  3 Mvp Jung, Jong Hyun $377,116.38
  4. Jaedong Lee, Jae Dong $368,621.09
  5. MC Jang, Min Chul $366,827.11
  6. Moon Jang, Jae Ho $292,019.57
  7. Dendi Danylo Ishutin $270,491.27
  8. Puppey Clement Ivanov $269,587.17
  9. XBOCT Oleksandr Dashkevych $269,587.17
  10. LighTofHeaveN Dmitriy Kupriyanov $267,699.1
  0


  Publicerad: 2013-06-09 12:38

  INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
  INoVations nerver håller - nollar sOs och skrattar hela vägen till banken efter att ha bärgat 40 000 USD och WCS Season 1-bucklan!

  För en stund sedan avgjordes den första säsongen av WCS och vilken avslutning det blev! Utöver de båda WCS.kr-finalisterna Soulkey (Z) och INoVation (T) på vars en sida av slutspelsträdet var även den europeiska mästaren Mvp (T) samt protoss-innovatören sOs (P) med och tampades om en finalplats.

  Efter två rafflande semifinaler stod det klart att WCS.kr- och CODE S-vinnaren Soulkey blivit besegrad av sOs knappa 3-2 i en extremt välspelad och jämn kamp. I den andra semifinalen mellan världens kanske två bästa Terran-spelare, Mvp och INoVation blev det minst lika jämnt. När krutröken lagt sig och GG hamrats kunde INoVation ta av sig sina glasögon, torka svetten ur pannan och konstatera att han var klar för den första WCS-finalen någonsin.

  I finalen mellan INoVation och sOs var det aldrig riktigt jämnt, tossen försökte och försökte men det ville sig inte riktigt då INoVation levde upp till sitt namn och lyckades oavsett vilken unitcomp som kastades på honom både överleva och utmanövrera sin motståndare mer än en gång.

  För vinsten och revanschen efter den snöpliga förlusten i WCS.kr-finalen (Soulkey reverse ALL-killade honom) får INoVation $40 000 medan tvåan får nöja sig med hälften.

  Slutplaceringar WCS World Finals Season 1
  1. INoVation (T) $40 000
  2. sOs (P) $20 000
  3/4. Soulkey (Z) $10,000
  3/4. Mvp (T) $10,000

  Bildkälla TeamLiquid.com

  Publicerad: 2013-06-03 15:52

  HerO vinner WCS America
  WCS America fick sitt slut med att sex av de åtta bästa var koreaner. Norska Snute tog hem priset som bästa icke-korean.

  Amerikanska WCS Premiere league dominerades av koreaner från början till slut. I top 8 hittar vi endast två icke-koreaner, varav ingendera är från varken nord- eller sydamerika. Norska Snute lyckades ta sig till en sjätteplats och missar den sista platsen till säsongsfinalerna i Korea efter att han förlorat mot Alicia 3-2.

  Vann gjorde Team Liquids Hero som lyckades slå Evil Geniuses Revival med 4-2 i finalen. HerO förlorade de två första kartorna, men återhämtade sig och vann sedan 4 kartor i rad.

  Slutplaceringar:
  1. Liquid'HerO
  2. EG.Revival
  3/4. Axiom.Ryung
  3/4. EG.aLive
  5. Axiom.Alicia

  Bildkälla: TeamLiquid

  Publicerad: 2013-06-02 18:12

  Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
  Fatal1ty utmanas och det satsas NT$ 300 000 (cirka 73 000 SEK) på en match!

  Jonathan "Fatal1ty" Wendel är en av esporthistoriensoch världens kanske bästa och mest kända spelare, FPS-gurun har vunnit en drös tunga titlar (12 stycken världstitlar), och har efter sin aktiva karriär verkat för att främja esporten.

  Det sista spelet som Fatal1ty gav en ärlig chans var Painkiller och det spelet hade sin absoluta peak under CPL World Tour och strax därefter försvann både Fatal1ty och spelet. Men nu har legendaren valt att damma av bössan och acceptera en utmaning från sin gamla sparringpartner relic, en match Painkiller som OCZ valt att stoppa in NT$300 000 till relic om han vinner!
   "Johnathan Wendel often likes to state that “FATAL1TY MEANS GAMING.” With that said, Fatal1ty has answered the challenge, and will take on relic at Taiwan’s landmark Taipei 101 building on Thursday, June 6, 2013.

   In his first professional match of consequence since 2007, will Johnathan "Fatal1ty" Wendel be ready to live up to his title as the greatest gamer in history? And obliterate relic? -OR- will relic be able to do it again? - And beat Fatal1ty? … And take home a prize of NT$300,0000."
  Hela spektaklet kommer att gå av stapeln i Taiwan där Jonthan varit verksam med sin gaminggearutveckling och då i Taipei 101 Building på den svenska nationaldagen.

  Relaterat: ocz.com

  BONUS!

  Ett rågammalt klipp, nåja (2002) med fatal1ty och Thresh från techprogrammet "The Screen Savers". Vad sägs som lite färska(?) Q3 tips från mästarna?


  RAKAKA VERSION 2.5 - "ANGELÄGET"
  Den här sidan använder sig av kakor för att möjliggöra interaktionsfunktionalitet och statistikföring. För att undvika kakor kan du stänga av dem via din webbläsare eller inte besöka Rakaka.