Publicerad: 2010-11-02 07:01
Att välja rätt musdon eller annat tillbehör till det aktiva och passiva spelandet eller till vardagliga sysslor på datorn är inte alltid så lätt. Det finns en uppsjö av prylar och pinaler och det är definitivt ingen lätt uppgift att försöka sig på att välja ett alster som passar just din hand, dina fingrar, din spelstil och din känsla för hur ett musdon ska bete sig.

När ACE EDGE T2 Pro Gaming Mouse (vad är det med galet långa namn på gamingprodukter egentligen?) bildligt talat landade i handen på mig blev jag med ens positivt överraskad. Jag brukar inte läsa recensioner av produkter jag inte verkligen vill köpa, jag brukar heller aldrig bry mig om hur många plus en produkt har fått av diverse konstiga tyska hårdvarusidor eller andra tvetydiga (i mina ögon) aktörer – i ACE EDGE T2 Pro Gaming Mouse fall – ramlade jag av misstag över en recension av en ovan ickenämnd aktör och herregud vad vi tycker olika!För det första kommer musen med både en viktbox, ett nytt grepp som ger spelaren och användaren möjligheten att placera lillfingret på musen istället för (som jag tycker om att ha det) släpandes i musmattan samtidigt som standardutförandet är av det positiva slaget. Den satt helt enkelt som en smäck i handen på mig, viktmässigt var det samma kärlek vid första rörelse – kanske för att jag alltid varit larvigt kär i min 3.0:a och att den inte väger så mycket, inte vet jag men en skön känsla var det oavsett.
  Specifikationer och data:
  * DPI: 450/900/1800/3600/5040DPI
  * DPI switch: Yes
  * Maximum acceleration: 30G
  * Maximum tracking speed: 150
  * Scroll: Yes (programmable)
  * Tilt scroll wheel: Yes (programmable)
  * Rubber grip: Yes (changeable)
  * Mouse feet: Ceramic pads
  * Buttons: 10 (programmable) Omron D33
Eftersom både vikter och annat grepp medföljer så valde jag givetvis att experimentera med olika vikter (varje liten vikt väger 5.1gram och det medföljer totalt sex stycken varav alla går att använda samtidigt) samt byte av grepp. Tyvärr måste jag säga att det medföljande greppet är riktigt konstigt konstruerat och att det mest är osmidigt, det är direkt obekvämt att spela med och vid slösurfande stör jag mig något brutalt på det.I övrigt är det mot all förmodan (jag är mer av en optisk- än laserkille) en mycket bra produkt, den sitter bra i handen, det är bra glid utan att pilla för mycket med inställningarna och det går för den som vill ändra utförande och tyngd på musen. Dock måste jag ändå få gnälla lite, varför i hela fridens namn måste det alltid finnas två tusen olika knappar och kombinationer man kan programmera. Vilken RTS- eller FPS-spelare använder sig av mer än max fyra knappar och varför ska vissa knappar sitta så otroligt korkat placerat? Kanske har jag dålig motorik i mina fingrar och framförallt i min högra tumme (den som pekar åt vänster) men jag kan verkligen inte klicka på en knapp åt gången, det blir alltid dubbla eller först en och sen den andra.Måste jag koncentrera mig för att göra en sådan rörelse i Windows vågar jag knappt tänka på hur det blir om jag skulle programmera dem och använda knapparna vid aktivt spelande och i heta dueller. Tänker er själv att försöka fly från en argt härjande WIWO på dm6 med raketer flygande runt öronen, inget roligt scenario. Att scrollen går att tilta åt alla håll är dock något jag gillar, scrollar faktiskt förvånansvärt mycket i sidled och jag kommer förmodligen ta med musen till jobb där mestadels av det scrollandet sker.

En annan sak jag inte riktigt förstå är hur det kommer sig att lasermöss med mycket DPI för det mesta ska ha DPI-knappen på märkliga ställen och i ACE EDGE T2 Pro Gaming Mouse:s fall sitter den precis bakom tummen och man får föra tummen bakåt för att klicka, återigen en osmidig rörelse men å andra sidan kanske man inte leker med DPI-inställningarna när det väl spelas? Vad vet jag...

Slutsats och betyg:
Hur som helst, överlag en mycket bra produkt där tyvärr en del skönhetsfel sänker betyget från max till snäppet lägre. Jag undrar verkligen när det ska komma en lasermus som får mig att skrika WOW och ejakulera av upphetsning. ACE EDGE T2 gjorde det nästan men återigen föll jag på målsnöret!

 • För inköpsställen och priser rekommenderar vi att använda Prisjakt.nu och för information om AceOfSweden.com, klicka här.

  BETYG:


 • Iceman