Publicerad: 2010-11-02 07:01
Att välja rätt musdon eller annat tillbehör till det aktiva och passiva spelandet eller till vardagliga sysslor på datorn är inte alltid så lätt. Det finns en uppsjö av prylar och pinaler och det är definitivt ingen lätt uppgift att försöka sig på att välja ett alster som passar just din hand, dina fingrar, din spelstil och din känsla för hur ett musdon ska bete sig.

När ACE EDGE T2 Pro Gaming Mouse (vad är det med galet långa namn på gamingprodukter egentligen?) bildligt talat landade i handen på mig blev jag med ens positivt överraskad. Jag brukar inte läsa recensioner av produkter jag inte verkligen vill köpa, jag brukar heller aldrig bry mig om hur många plus en produkt har fått av diverse konstiga tyska hårdvarusidor eller andra tvetydiga (i mina ögon) aktörer – i ACE EDGE T2 Pro Gaming Mouse fall – ramlade jag av misstag över en recension av en ovan ickenämnd aktör och herregud vad vi tycker olika!För det första kommer musen med både en viktbox, ett nytt grepp som ger spelaren och användaren möjligheten att placera lillfingret på musen istället för (som jag tycker om att ha det) släpandes i musmattan samtidigt som standardutförandet är av det positiva slaget. Den satt helt enkelt som en smäck i handen på mig, viktmässigt var det samma kärlek vid första rörelse – kanske för att jag alltid varit larvigt kär i min 3.0:a och att den inte väger så mycket, inte vet jag men en skön känsla var det oavsett.
  Specifikationer och data:
  * DPI: 450/900/1800/3600/5040DPI
  * DPI switch: Yes
  * Maximum acceleration: 30G
  * Maximum tracking speed: 150
  * Scroll: Yes (programmable)
  * Tilt scroll wheel: Yes (programmable)
  * Rubber grip: Yes (changeable)
  * Mouse feet: Ceramic pads
  * Buttons: 10 (programmable) Omron D33
Eftersom både vikter och annat grepp medföljer så valde jag givetvis att experimentera med olika vikter (varje liten vikt väger 5.1gram och det medföljer totalt sex stycken varav alla går att använda samtidigt) samt byte av grepp. Tyvärr måste jag säga att det medföljande greppet är riktigt konstigt konstruerat och att det mest är osmidigt, det är direkt obekvämt att spela med och vid slösurfande stör jag mig något brutalt på det.I övrigt är det mot all förmodan (jag är mer av en optisk- än laserkille) en mycket bra produkt, den sitter bra i handen, det är bra glid utan att pilla för mycket med inställningarna och det går för den som vill ändra utförande och tyngd på musen. Dock måste jag ändå få gnälla lite, varför i hela fridens namn måste det alltid finnas två tusen olika knappar och kombinationer man kan programmera. Vilken RTS- eller FPS-spelare använder sig av mer än max fyra knappar och varför ska vissa knappar sitta så otroligt korkat placerat? Kanske har jag dålig motorik i mina fingrar och framförallt i min högra tumme (den som pekar åt vänster) men jag kan verkligen inte klicka på en knapp åt gången, det blir alltid dubbla eller först en och sen den andra.Måste jag koncentrera mig för att göra en sådan rörelse i Windows vågar jag knappt tänka på hur det blir om jag skulle programmera dem och använda knapparna vid aktivt spelande och i heta dueller. Tänker er själv att försöka fly från en argt härjande WIWO på dm6 med raketer flygande runt öronen, inget roligt scenario. Att scrollen går att tilta åt alla håll är dock något jag gillar, scrollar faktiskt förvånansvärt mycket i sidled och jag kommer förmodligen ta med musen till jobb där mestadels av det scrollandet sker.

En annan sak jag inte riktigt förstå är hur det kommer sig att lasermöss med mycket DPI för det mesta ska ha DPI-knappen på märkliga ställen och i ACE EDGE T2 Pro Gaming Mouse:s fall sitter den precis bakom tummen och man får föra tummen bakåt för att klicka, återigen en osmidig rörelse men å andra sidan kanske man inte leker med DPI-inställningarna när det väl spelas? Vad vet jag...

Slutsats och betyg:
Hur som helst, överlag en mycket bra produkt där tyvärr en del skönhetsfel sänker betyget från max till snäppet lägre. Jag undrar verkligen när det ska komma en lasermus som får mig att skrika WOW och ejakulera av upphetsning. ACE EDGE T2 gjorde det nästan men återigen föll jag på målsnöret!

 • För inköpsställen och priser rekommenderar vi att använda Prisjakt.nu och för information om AceOfSweden.com, klicka här.

  BETYG:


 • Iceman
  #1
  Anonym
  rtL

  2010-11-02 08:43
  Efter ett x-antal RAKAKA recensioner av diverse ACE produkter ställer jag mig frågan om dem verkligen är så objektiva som man vill tro. Om jag inte missar något nu så har ni satt betyget Bra, eller Äger på samtliga Ace produkter.

  Jag har själv arbetat med att sälja vissa av dessa och har då självklart använt samtliga produkterna och har väldigt svårt att se att dem håller "gaming mått" så som ni vill få dem att framtstå, då är frågan varför skriver ni om alla dessa ACE produkter på RAKAKA just nu ?

  #2
  Anonym
  rtL

  2010-11-02 08:52
  Radera #1 då jag inte har med det att göra :D
  #3
  Anonym
  rtL

  2010-11-02 10:39
  Radera #2 då jag inte har med det att göra :D
  #4
  Anonym
  rtL

  2010-11-02 11:41
  Radera #4 och #5 då jag inte har med det att göra :D
  #5
  Anonym
  Epic

  2010-11-02 12:06
  Jag har orginalet Edge 3200 och tycker att den äger hårt!
  Sensknappen rör man inte vid när man spelar, mousepad 5,4 sitter perfeckt och hela musen är sten skön!
  #6
  pAw
  2010-11-02 12:09
  HEHE rolig kille #1 #2 #3 #4
  #7
  Anonym
  oreally?

  2010-11-02 12:40
  #1 X-antal ACE-produkter? Det är två stycken vad jag kan se http://www.rakaka.se/?newsID=10794

  är du en avundsjuk steelserieskrigare eller?
  #8
  Anonym

  2010-11-02 13:44
  Synd att högsta prioritet bland folk är "bra glid", om musen har positivt/negativt acceleration, ja det ignoreras.

  Jag blir ledsen varje gång folk kommenterar på "glidet" och skiter totalt i sensorn, det är så jävla hjärndött. Föreställer mig zombies: "braaaa gliid"
  #9
  Anonym
  dsadsad

  2010-11-02 14:17
  positivt/negativt acceleration har väl med windows 7 å göra?...
  #10
  Anonym

  2010-11-02 14:33
  #9 Nej, både mjukvara och hårdvara kan orsaka acceleration. Nästan alla möss lider av hårdvara som orsakar acceleration, frågan är hur illa det är.
  #11
  Anonym
  amendurå

  2010-11-02 15:52
  #1 Konspirationsteorier FTW!
  Tror de va rakaka som låg bakom 9/11 också =))
  #12
  Anonym
  yeaah

  2010-11-03 04:07
  Skit skön mus enligt mig sitter och glider med min lite extra mkt nu;)
  #13
  Anonym
  OEM

  2010-11-04 11:29
  Fin OEM-mus det där. Tillräckligt obskyr för att inte ha några länkar online till just den modellen, men jag kan lova att ACE inte har lagt ner mycket jobb på den här musen, om man inte räknar förpackning och påklistrade logotyper förstås. Areson är iofs hyffsat duktiga på att göra möss, men man hade ju kunnat hoppas på att ACE åtminstone hade designat en egen "kropp" på musen.

  Hoppas också att ni inte glider för mycket på hårda mattor, för dom där keramiska musfötterna kommer att nöta ner musmattan på nolltid.
  #14
  Anonym
  boneyard

  2010-11-05 11:00
  det ska vara kulmus, laser ger en viss acceptans... och det ger jag inte efter för
  #15
  Anonym
  Jonathan

  2010-11-09 20:28
  Den här musen är säkert bra för medelmåttan, men för den som har tänkt att spela cs går det bara inte! Det är sån sjuk musacc och jag har inte kommit på något sätt att stänga av den. Köp en deathadder respawn eller om ni är 3.0 fanboys, behåll den så har ni en bättre mus :)
  Drar man sakta 20cm på mattan kanske man vänder sig ett halvt varv, drar man snabbt vänder man sig typ 3-4 gånger så långt....
  #16
  Anonym
  iTenzo

  2010-11-10 21:08
  #15? Stäng av musacceleration i cs? Köpte den här musen samt musmattan för 2 veckor sedan, i början hatade jag verkligen musen och musmattan, men med ditsatt extra stöd för lill och ring fingret och ett x antal timmar övning med musen så älskar jag den! Precisionen i musen är helt underbar trots det extrema glidet. Det enda som jag stör mig på är att den kör i 1000hz men det blir väl en vanesak det också.

  9/10 får den av mig, softwaren kunde varit bättre

  Kommentera nyheten
  Du kommenterar anonymt.
  (Logga in)

  Namn:
  CAPTCHA Image
  Vad står det i bilden?  Nyhetsrapporteringen på RAKAKA är tillsvidare stängd. Nya projekt från RAKAKA presenteras senare.

  Följ oss på Twitter:
  @RAKAKA
  @frenys
  @greykarn

  Mvh

  ponde & gREYKARN  Nytt blod i en monoton tid, i ett monotont liv
  RAKAKA: greykarn bloggar om sajtens uppgång och fall, esportens utveckling mellan 2006 och 2013.

  Svensk dominans på DH Summer 2013
  Svensk dominans på DH Summer 2013
  EXTRA! Sverige regerade i alla grenar, svenskarna presterade på hemmaplan.

  Rakaka snackar med Jaedong
  Sjow innan ödesmatchen mot koreanska Life
  DHS2013: Rakaka pratar med det svenska hoppet.

  Rakaka snackar med Jaedong
  Rakaka snackar med Jaedong
  DHS2013: EndarS pratar Dreamhack i exklusiv intervju med en av världens största e-sportprofiler.

  Lemondogs rekryterar LCS-lag & byter huvudsponsor
  Lemondogs rekryterar LCS-lag & byter huvudsponsor
  LOLEXTRA! Svenska Sverok-föreningen Lemondogs tar sig in i Riots superliga och byter Razer mot SteelSeries

  Pengar rullar in som de ska för Mvp
  Pengar rullar in som de ska för Mvp
  CASH! Det går bra nu - Mvp puttar ner MC från pengatronen.

  INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
  INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
  EXTRA! Storslagen seger för världens bästa Terran (?) i WCS World Finals

  Inatt avgörs WCS
  Inatt avgörs WCS
  SC2: Fyra koreaner gör upp om den första WCS-titeln. Kalaset startar 03:00!

  HerO vinner WCS America
  HerO vinner WCS America
  SC2: Koreanerna dominerade WCS America.

  Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
  Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
  EXTRA! relic utmanar legendaren och det satsas NT$ 300 000Publicerad: 2013-06-18 23:33

  Svensk dominans på DH Summer 2013
  Stora svenska framgångar när DreamHack Summer 2013 avgjordes - svensk "doldis" plockar överraskande medalj och storlagen fortsätter att dominera.

  Under helgen som passerade (lör-tis) arrangerades DreamHack Summer 2013 på Elmia i Jönköping. För svensk del skulle evenemanget visa sig bli en oerhörd framgång då vi kammade hem tre guld och ett brons (i tre av de största turneringarna) i vad som måste anses vara en av de bästa svenska turneringarna någonsin. Dessutom var det svenska LoL-stjärnor i de mest framgångsrika lagen.

  Chockade Fighting-communityn
  Först ut var turneringen i Street Fighter IV:AE som avgjordes under Lördagen. Världsmästaren och den tveklöst mest dominanta fightern Infiltration var på plats för att försvara sina två tidigare mästartitalar. Dessutom var som vanligt legenden Ryan Hart på plats och som har fyra DreamHack-titlar på sitt bälte. Men det var faktiskt ingen va dessa storfavoriter som tog hem segern. Istället stal svenska göteborgaren Popi showen. Genom att först besegra Infiltration med 2-0 och Ryan Hart i Winner-bracket så kunde inte Infiltration stå pall för svensken i finalen. Detta är troligtvis en av de största esporthändelserna på DreamHack. Infiltration har inprincip varit obesegrad i 2,5 år och alla vill nu lära känna svensken som har besgrat honom. Grattis Popi! Dessutom kom svenska Ettelman från Team Property på en härlig fjärde plats.

  Bara The International kvar
  I DoTA 2-turneringen var svenska The Alliance storfavoriter till segern, ett favoritskap som G1 League-vinnarna mäktade med att bära. Laget tog sig nämligen hela vägen till final där man ställdes mot Quantic från Frankrike.

  Efter att ha plockat den första kartan skulle Alliance visa var skåpet skulle stå reda i karta två men det ville sig inte riktigt utan Quantic tilläts komma ikapp och utjämna men efter suveränt spel av svenskarna kunde matchen tillslut plockas hem med 2-1 och därmed försvarades DreamHack-titeln.

  Även den gamle stjärnan kan än...
  För de svenska Starcraft 2-stjärnorna är DreamHack ett speciellt evenemang, det kryllar av koreanska superstjärnor och det finns inget hellre vill göra än att vinna på hemmaplan och när alla favoriter faller måste någon annan ta klivet fram. Denna gång var det överraskande Jeffrey "Sjow" Brusi som i mångas ögon gjorde sin absolut bästa turnering sen IEM-vinsten för några år sedan.

  Den hete och pånyttfödde Team prOperty-spelaren lyckades på sin väg fram till medaljerna bland annat besegra Harstem och superkoreanen Life. Dessvärre för Sjow blev den blivande DreamHack-mästaren StarDust för svår och Jeffrey fick nöja sig med en bronspeng och 20 000 SEK.

  Dominansen är total!
  När världens absolut mest dominerande lagmaskin NiP-Gaming spelar i en turnering är det knappt lönt att sia om utgången, de svenska superstjärnorna i CS:GO har inte förlorat många matcher under vägen till världstoppen och DreamHack skulle inte bli något undantag.

  Efter att ha besegrat ryska Virtus.pro tidigt i turneringen defilerade ninjorna till final dit det svenska överraskningslaget Epsilon även tagit sig. Dessvärre för Epsilon gick det inte rubba Ninjas in Pyjamas denna gång utan NiP vann en komfortabel seger med 2-0 och för besväret fick man en prischeck på 70 000 SEK.

  League of Legends-stjärnor
  Även om Sverige inte har något helsvensk lag som är bland de bästa så gjorde svenskarna extremt bra ifrån sig. Först ut så vann Rekkles som inhoppare DreamHack League of Legends Championship tillsammans med Copenhagen Wolves, 70 000 SEK rikare. I LCS som drog igång på DreamHack så hade svenska Alexander "Jree" Bergström lekstuga med sitt Team Alternate som gick 5-0 på plats och har fått en fantastisk start på säsongen, läs mer här.


   Vinnare DH Summer 2013:

   SSFIV:AE
   1. Popi – 25 000 SEK
   2. Infiltration – 12 500 SEK
   3. Ryan Hart – 7 500 SEK
   4. Ettelman – 5 000 SEK

   DOTA2
   1. The Alliance – 140 000 SEK
   2. Quantic Gaming – 70 000 SEK
   3-4. Evil Geniuses – 25 000 SEK
   3-4. Team Dignitas – 25 000 SEK

   Starcraft 2
   1: StarDust – 60 000 SEK (750 WCS-poäng)
   2: Jaedong– 35 000 SEK (450 WCS-poäng)
   3-4: SjoW – 20 000 SEK (300 WCS-poäng)
   3-4: TaeJa – 20 000 SEK (300 WCS-poäng)

   Counter-Strike:GO
   1. NiP Gaming – 70 000 SEK
   2. Epsilon – 40 000 SEK
   3-4. LDLC.com – 25 000 SEK
   3-4. Virtus.pro – 25 000 SEK

   League of Legends
   1. Copenhagen Wovles – 70 000 SEK
   2. Dark Passage – 35 000 SEK
   3-4. Eternity Gaming – 25 000 SEK
   3-4. Heimerdingers Colossi – 25 000 SEK
  Relaterat: DreamHack.se

  Publicerad: 2013-06-09 22:18

  Pengar rullar in som de ska för Mvp
  Efter helgens topplacering i WCS seglar cashkungen Mvp upp på plats nummer ett över de spelare som vunnit mest pengar i StarCraft II.

  Det går bra nu. Eller snarare dåligt för Jang 'MC' Min Chul som endast slutade i topp-32 i WCS Korea. I dag kunde han se sig omsprungen på SC2Earnings.com av Jeong "Mvp" Jong Hyeon, när Incredible Miracle-proffset plockade hem den delade tredjeplatsen i de globala finalerna av WCS första säsong.

  I och med tredjeplatsen och prissumman på 10 000 dollar kunde Mvp under dagen passera MC på resultatsajten SC2Earnings lista över vilka spelare som vunnit mest pengar i StarCraft II.

  Hack i häl på legendaren Flash
  Enligt SC2Earnings konkurrent Esportsearnings, som räknar vinstpengar inom alla spel, har Mvp precis även passerat Brood War-legendaren Lee "Jaedong" Jae Dong och är nu hack i häl på den andre Brood War-legendaren Lee "Flash" Young Ho. Dock återstår drygt hela 60 000 dollar innan Mvp kan ta igen Flash försprång.

  Först på listan ligger FPS-legendaren Johnathan "Fatal1ty" Wendel med 454 000 dollar. Främst från spelet Painkiller.

  NaNiwa i topp-20
  I toppen av SC2Earnings lista är det tomt på foreigners. Ilyes "Stephano" Satouri hamnar som första icke-korean på fjärdeplats, därefter innehar de två polackerna Grzegorz "MaNa" Komincz och Artur "Nerchio" Bloch plats 15 respektive 16. Svenskproffset Johan "Naniwa" Lucchesi kommer först på 20:e plats. Tätt efter, på plats 24 ligger sedan Marcus "ThorZaIN" Eklöf. Men därefter gör svenskrepresentationen ett hopp och inte förrän på plats 49 hittas Jeffrey "Sjow" Brusi.

  Mest vunna pengar i StarCraft II enligt SC2Earnings.com
  1 Incredible Miracle Jeong "Mvp" Jong Hyeon $373,520
  2 SK Gaming Jang "MC" Min Chul $367,213
  3 Incredible Miracle Lim "NesTea" Jae Duk $258,713
  4 Evil Geniuses Ilyes "Stephano" Satouri $233,305
  5 FXOpen Lee "Leenock" Dong Nyoung $208,614
  6 MVPPark "DongRaeGu" Soo Ho $208,278
  7 Team LiquidSong "HerO" Hyun Deok $188,524
  8 Prime Lee "MarineKing" Jung Hoon $186,425
  9 SK Telecom T1 Won "PartinG" Lee Sak $186,109
  10 CMStorm Choi "Polt" Seong Hun $184,370


  Mest vunna pengar i alla spel enligt Esportsearnings.com
  1 Fatal1ty Johnathan Wendel $454,544.98
  2. Flash Lee, Young Ho $437,114.55
  3 Mvp Jung, Jong Hyun $377,116.38
  4. Jaedong Lee, Jae Dong $368,621.09
  5. MC Jang, Min Chul $366,827.11
  6. Moon Jang, Jae Ho $292,019.57
  7. Dendi Danylo Ishutin $270,491.27
  8. Puppey Clement Ivanov $269,587.17
  9. XBOCT Oleksandr Dashkevych $269,587.17
  10. LighTofHeaveN Dmitriy Kupriyanov $267,699.1
  0


  Publicerad: 2013-06-09 12:38

  INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
  INoVations nerver håller - nollar sOs och skrattar hela vägen till banken efter att ha bärgat 40 000 USD och WCS Season 1-bucklan!

  För en stund sedan avgjordes den första säsongen av WCS och vilken avslutning det blev! Utöver de båda WCS.kr-finalisterna Soulkey (Z) och INoVation (T) på vars en sida av slutspelsträdet var även den europeiska mästaren Mvp (T) samt protoss-innovatören sOs (P) med och tampades om en finalplats.

  Efter två rafflande semifinaler stod det klart att WCS.kr- och CODE S-vinnaren Soulkey blivit besegrad av sOs knappa 3-2 i en extremt välspelad och jämn kamp. I den andra semifinalen mellan världens kanske två bästa Terran-spelare, Mvp och INoVation blev det minst lika jämnt. När krutröken lagt sig och GG hamrats kunde INoVation ta av sig sina glasögon, torka svetten ur pannan och konstatera att han var klar för den första WCS-finalen någonsin.

  I finalen mellan INoVation och sOs var det aldrig riktigt jämnt, tossen försökte och försökte men det ville sig inte riktigt då INoVation levde upp till sitt namn och lyckades oavsett vilken unitcomp som kastades på honom både överleva och utmanövrera sin motståndare mer än en gång.

  För vinsten och revanschen efter den snöpliga förlusten i WCS.kr-finalen (Soulkey reverse ALL-killade honom) får INoVation $40 000 medan tvåan får nöja sig med hälften.

  Slutplaceringar WCS World Finals Season 1
  1. INoVation (T) $40 000
  2. sOs (P) $20 000
  3/4. Soulkey (Z) $10,000
  3/4. Mvp (T) $10,000

  Bildkälla TeamLiquid.com

  Publicerad: 2013-06-03 15:52

  HerO vinner WCS America
  WCS America fick sitt slut med att sex av de åtta bästa var koreaner. Norska Snute tog hem priset som bästa icke-korean.

  Amerikanska WCS Premiere league dominerades av koreaner från början till slut. I top 8 hittar vi endast två icke-koreaner, varav ingendera är från varken nord- eller sydamerika. Norska Snute lyckades ta sig till en sjätteplats och missar den sista platsen till säsongsfinalerna i Korea efter att han förlorat mot Alicia 3-2.

  Vann gjorde Team Liquids Hero som lyckades slå Evil Geniuses Revival med 4-2 i finalen. HerO förlorade de två första kartorna, men återhämtade sig och vann sedan 4 kartor i rad.

  Slutplaceringar:
  1. Liquid'HerO
  2. EG.Revival
  3/4. Axiom.Ryung
  3/4. EG.aLive
  5. Axiom.Alicia

  Bildkälla: TeamLiquid

  Publicerad: 2013-06-02 18:12

  Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
  Fatal1ty utmanas och det satsas NT$ 300 000 (cirka 73 000 SEK) på en match!

  Jonathan "Fatal1ty" Wendel är en av esporthistoriensoch världens kanske bästa och mest kända spelare, FPS-gurun har vunnit en drös tunga titlar (12 stycken världstitlar), och har efter sin aktiva karriär verkat för att främja esporten.

  Det sista spelet som Fatal1ty gav en ärlig chans var Painkiller och det spelet hade sin absoluta peak under CPL World Tour och strax därefter försvann både Fatal1ty och spelet. Men nu har legendaren valt att damma av bössan och acceptera en utmaning från sin gamla sparringpartner relic, en match Painkiller som OCZ valt att stoppa in NT$300 000 till relic om han vinner!
   "Johnathan Wendel often likes to state that “FATAL1TY MEANS GAMING.” With that said, Fatal1ty has answered the challenge, and will take on relic at Taiwan’s landmark Taipei 101 building on Thursday, June 6, 2013.

   In his first professional match of consequence since 2007, will Johnathan "Fatal1ty" Wendel be ready to live up to his title as the greatest gamer in history? And obliterate relic? -OR- will relic be able to do it again? - And beat Fatal1ty? … And take home a prize of NT$300,0000."
  Hela spektaklet kommer att gå av stapeln i Taiwan där Jonthan varit verksam med sin gaminggearutveckling och då i Taipei 101 Building på den svenska nationaldagen.

  Relaterat: ocz.com

  BONUS!

  Ett rågammalt klipp, nåja (2002) med fatal1ty och Thresh från techprogrammet "The Screen Savers". Vad sägs som lite färska(?) Q3 tips från mästarna?


  RAKAKA VERSION 2.5 - "ANGELÄGET"
  Den här sidan använder sig av kakor för att möjliggöra interaktionsfunktionalitet och statistikföring. För att undvika kakor kan du stänga av dem via din webbläsare eller inte besöka Rakaka.