Publicerad: 2010-10-18 20:43
Världens alla hårdvaruföretag i all ära men för mig har det bara funnits svenska tillverkare som mitt musmattshjärta har klappat för. Qpad all the way men nu, nu jävlar kan Christer slänga sig i väggen! För här är ACE med sin EDGE Tactical Mousepad!

Under en period fanns det mer eller mindre bara en svensk aktör som var något att räkna med på den så internationellt och framförallt danskdominerade gaminggeartillbehörsmarknaden och det var Qpad med Christer i spetsen. På senare år har dock några andra konkurrenter ploppat upp och senast i raden att satsa på det en riktig eSportare behöver mest – sitt gaminggear – är svenska ACE som med sin EDGE-serie lanserar en helt ny typ av produkter.Hejdå trotjänaren!
Jag personligen har mer eller mindre varit förtjust och trogen till QPAD CT Large sedan jag för första gången provade musmattsmonstret. Nu har jag nog tyvärr(?) (gammal kärlek är svår att bli av med) hittat dess överman i EDGE Tactical Mousepad. Det som är fel, om jag ska vara pjåkig, för mig är storleken – den har verkligen betydelse för undertecknad då jag har en extremt yvig spelstil med hela musmattan som underlag.

I EDGE:s fall är måtten ”knappa” 350mm x 260mm men med en yta av rent och skärt guld spelar det egentligen mindre roll. Glidet i musmattan, både med min IE 3.0:a och ACE egna mus (recension på den kommer under veckan) var helt otroligt, fenomenalt är nog rätt ord. En annan bra grej med musmattan var non-slip-skyddet som mattan var behandlad med under till, den satt som berget på mitt datorbord från 1900-frösihjäl och inte ens om jag ville kunde jag glida mattan på bordet.Slutsats och betyg:
Efter intensivt spelande och användande med allt vad det hör till, smuts, damm och handsvett, så blir dessvärre glidet något sämre men om jag jämför med andra mjuka musmattor med hård yta (rolig kombination va?) så håller den fortfarande extremt hög standard. Vanligtvis idag är dessutom nya musmattor anpassade för alla dess typer av lasermöss medan gamla hederliga (som min 3.0:a) optiska möss förbises, i ACE:s fall med EDGE Tactical Mousepad är det inte så. Här fungerar optisk sensor minst lika bra (kanske rentav lite bättre) som en lasersensor med hög och låg dpi. Galet intensivt glid, pilen far som en tok över skärmen. Att priset sedan (drygt 150 SEK) är så överkomligt är bara en bonus. Snyggt förpackad är den med, mumma…

Tyvärr QPAD CT, du är förpassad till byrålådan nu när min nya kärlek har landat. WOW!

  • För inköpsställen och priser rekommenderar vi att använda Prisjakt.nu och för information om AceOfSweden.com, klicka här.

    BETYG:


  • Iceman