Publicerad: 2010-09-12 14:50
Nytt musdon från Speedlink – är alla i Tyskland minimänniskor med extremt små händer eller vad är det som fötter?

När SpeedLink Ferret Gaming Mouse anlände till undertecknad för ett test blev jag rent ut sagt chockad. Musen var inte bara ful den var groteskt liten också. Jag letade febrilt efter en textrad någonstans på kartongen som skulle säga "Für überlaptopgamers" eller något liknande men icke – inte en rad om att den var till för den mobila spelarens behov.Som tur är finns det google och efter lite detektivarbete (en textrad och sedan första länken) finner jag just den textrad jag så gärna ville se på kartongen "For the mobile gamer" och då lugnade jag ner mig lite i alla fall. Tyvärr måste jag dock medge att musen kanske inte riktigt fick ett ordentligt test då jag mest svor över skitet, den är för liten, den är obekväm och den går absolut inte spela på – inte ens för den så kallade mobila spelaren.
  Specifikationer och data:
  * Spelsensor med 3200 dpi som kan ställas in i 4 steg direkt på musen
  * 6 knappar totalt och 4 som kan programmeras
  * 16bits datakanal för perfekt spel
  * SPEEDLINK Gaming Control™ programvara för beläggning av musknappar
  * Ergonomisk form med gummerade sidor
  * 1,5 m lång kabel
Jag har tidigare get mig i kast med att prova Roccat Pyra (se recension här) och trots att även den var av modell mindre var den inte hälften så dålig som Ferret är. Anledningen till att just musen från SpeedLink är så pass mycket sämre än dess rival från Roccat är att på Pyra:n har man inte försökt sig på något som inte går när man spelar i den lilla ligan – man har helt enkelt skippat försöken att få den att passa handen då allas händer är större än själva musdonet. I SpeedLink Ferret Gaming Mouse fall är det tvärtom, här har man tänkt ”åh, vi måste ha en ergonomisk mus” och så har det bara blivit skit av alltsammans.Slutsats och betyg:
Ska jag, för det går inte enbart att såga musen, leta upp positiva egenskaper hos Ferret-musen måste jag peka på originalglidet vid installation. Inga konstigheter och inget hack eller lagg i sensorn samtidigt som man faktiskt får fyra programmerbara knappar att leka med. Dessvärre räcker inte detta eller det faktum att sladden är en och en halv meter lång (?) för att rädda SpeedLink Ferret Gaming Mouse från bottenbetyget. Ledsen SpeedLink men detta musdon var minst sagt riktigt ruttet och tyvärr är jag inget fan av att använda en mus som jag knappt kan hålla i. Ick!

 • För inköpsställen och priser rekommenderar vi att använda Prisjakt.nu och för information om Speed-Link, klicka här.

  BETYG:


 • Iceman