Publicerad: 2009-06-18 13:24:05
Det här är en nyhet publicerad på den gamla versionen av Rakaka, nyheten kan därför se lite konstig ut. Om information saknas kan du alltid kontakta oss så kan vi lösa det.

Grattis Counter-Strike!Vi gratulerar, vi gratulerar Counter-Strike på tioårsdagen!

År 1999 var året då Ford köpte Volvo, Tre Kronor gick i graven, Öresundsbron färdigställs och Minh "Gooseman" Le skapar tillsammans med Jess Cliffe vad som skulle komma att bli världens mest populära modifikation, Counter-Strike.

cs_siege & cs_mansion äkta kärlek!
I Counter-Strike:s spädbarnsålder innehöll spelet bland annat en zoomfunktion på M4A1:an (Colt) och de mest spelade kartorna var inte dust2 eller inferno och train utan istället äkta CS-banor, cs_siege, cs_mansion, cs_prison och cs_wpndepot. CS_siege var dessutom den karta där jag spelade mitt första klankrig, 1999.

Det mest populära terroristvapnet, AK47:an återfanns inte i spelet förrän ett par månader efter releasen och då tillsammans med en hårdskjutande pistol, Desert Eagle (Deagle). Själva defuse-scenariot återfanns inte i Counter-Strike förrän beta 4.2 den femte september 1999 och från den dagen spann modifikationen vidare på tankesättet att spela terrorister mot kontraterrorister.

CPL först med pengar?
År 2000 började dessutom en viss Angel Munoz att arrangera Cyberathlete Professional League (CPL)-turneringar i Counter-Strike med prispengar och år 2003 var det ett visst svenskt lag vid namn SK-Gaming som tog en grandslam med en World Cyber Games-titel och två CPL-titlar samma år, det största ett lag kunde göra back in the days!

Grattis Counter-Strike, må du leva många år till!Relaterat: Version historia CSnation.com >>


Vilket är ditt första ordentliga CS-minne?
Iceman