Publicerad: 2009-07-09 21:44:39
Det här är en nyhet publicerad på den gamla versionen av Rakaka, nyheten kan därför se lite konstig ut. Om information saknas kan du alltid kontakta oss så kan vi lösa det.

Sverige och Danmark, ledande i Skandinavien och ledande i Europa på gaminggear. Men ytterligare ett grannland är med i leken, dock lite i skymundan – i alla fall på den svenska marknaden – och detta land är Finland.

Att Sverige kan producera musmattor och gaminggear av hög klass är inget nytt, vi har ju trots allt Qpad. Att Danmark och SteelSeries är minst lika jävliga är definitivt inget dunkelt – att våra grannar till öster, Finland, har en toppkvalitativ produktion av gaminggear är lite mer okänt men så är det faktiskt, Ulti-Mat är från Finland av alla ställen.

Tygmattor är kärlek!
För mig har alltid tygmattor legat varmt om hjärtat, har det inte varit Allsop så har det varit Qpad eller SteelSeries, ingen annan musmattstyp har ens haft en chans att ta förstaplatsen över mest använda musmattor i detta hushåll. En av de bra egenskaperna som tygmattorna jag använt mig av har haft är det faktum att de varit bra glid, de har haft bra kommunikation med optiken i musen och framförallt; de har varit stora som hus!


Därför var jag, vilket jag villigt kan erkänna, väldigt skeptisk när jag öppnade en av specialarna från finländska Ulti-Mat, nämligen Seven. Musmattan som är av tyg men har en "plastic coated surface", en plastyta med andra ord. Konstig kombination men förvånansvärt skön sådan, fungerar utmärkt till både spel och programanvändning.

Plast kombinerat med tyg?
Den största nackdelen jag fann med Seven var storleken, musmattan ämnar sig helt enkelt inte åt att spela om man spelar yvigt och gör snabba rörelser eller flera rörelser åt samma håll. Detta är såvitt jag vet en spelstil många ägnar sig åt vilket gör att det blir jobbigt när musen hoppar ut från mattan för att den tar slut. Att Seven har en plast kontra tygyta är något nytt för mig, men i det här fallet var det en väldigt positiv överraskning då det inte tillför komplikationer i några av ”testspelen”, Call of Duty 4, Counter-Strike, World in Conflict eller Lineage 2.


I övrigt ger musmattan helt klart en skön och annorlunda spelupplevelse med bra glid, bra yta och bra symbios mellan optik och yta där optiken i min MS Explorer 3.0:a hänger med ruggigt bra i svängarna, till skillnad från viss typ av mattor den råkat ut för. Tråkiga är dock att mattan som sagt är lite väl liten till ytan, det är ju nästan så man undrar om alla finnar är dvärgar eller om de bara har otroligt små händer. Och alla vet ju vad små händer betyder... *wink wink*

Specifikationer:
* Höjd: 250mm
* Bred: 300mm
* Tjocklek: 5mm
* Mycket hal beläggning
* Fungerar för alla mustyper
* Konstruerad av spelare
* Stadig på alla ytor

Slutsats och betyg:
Jag ska ärligt erkänna att innan Seven var mina upplevelser och kunskaper med och om Ulti-Mat extremt begränsande, nästintill obefintliga. Finns egentligen inte så mycket att säga om mattan i sig, för min del var den alldeles för liten vilket gör det svårt att spela samtidigt som glidet är utomordentligt bra med eller utan skatez. Det är nästan så att man tvingas bromsa in lite eller sänka känsligheten ett snäpp. Prismässigt är musmattan bättre än bäst, ett perfekt inköp om man vill testa en ny musmatta med tyg kontra plastyta. Kanon!

Men måste musmattor ha så tråkiga och mörka standardfärger? Det är ju urtrist att alltid ha en grå, svart eller mörk musmatta... Var är egentligen rosa, röd och gul som standardfärger? Tacka vet jag självtryck! Som tur är luktar ju Seven gott i alla fall, halvt maskulint sådär. Lite som filmen med samma namn starring Brad Pitt och Morgan Freeman i huvudrollerna, riktigt manligt alltså!

Har ni pengar över och vill ha en helt okej musmatta med lagom storlek till er något mindre stora hand, införskaffa en Seven och det blir mer än godkänt. Annars får ni leta vidare...

  • För inköpsställen och priser rekommenderar vi att använda Prisjakt.nu och för information om Ulti-Mat, klicka här.

    BETYG:


  • Iceman