Publicerad: 2009-07-30 22:37:00
Det här är en nyhet publicerad på den gamla versionen av Rakaka, nyheten kan därför se lite konstig ut. Om information saknas kan du alltid kontakta oss så kan vi lösa det.

Thunder 8, utmanare, konkurrent och anonym musmatta med fUNC-känsla! Men håller den gamla ESWC-partnern fortfarande?

De flesta av er där ute har säkerligen hört talas av en musmatta vid namn fUNC och många av er använder sig säkert fortfarande av just denna musmatta. Men visste ni även att det finns en mycket konkurrenskraftig matta till just fUNC:en i X-raypad Thunder 8? Gör det är nog frågan som slår emot er och svaret är lika uppenbart som det redan är satt i pränt. Jovisst finns det en riktigt vass konkurrent till just fUNC:en i X-raypad Thunder 8 och varför ska då inte denna musmatta få en chans att visa upp sig. Sin chans i rampljuset, om än för en kort, kort stund så är det ändå något som gör att folk får upp ögonen för denna typ av matta - en riktig klassisk retromatta som fortfarande säljer!

Musmattan i sig kanske inte slår ut dfe nya och stora SteelSeries-mattorna eller musmattorna av tyg (Qpad/Razer) men den ger onekligen en av de största tillverkarna och mest sålda(?) musmattorna, fUNC en rejäl match om vem som är den bästa ”gummimattstillverkaren”.

En ren kopia eller nytt original?
Thunder 8 som denna modell heter ser precis ut som en fUNC-matta och det är inte så lätt att skilja de två åt, utseendemässigt är det nästan bara färgerna som skiljer de båda mattorna. Båda ligger inuti ett sorts gummifodral och båda mattorna har en dubbelsidig yta, en knottrig (trubbig/grov) och en fin sida. Precis som andra gummimattor har Thunder 8 ett skydd som ska motverka halka och glid, en halka som lätt kan uppfattas som väldigt irriterande när musmattan glider omkring på bordet eller inte ligger still i spelets hetta.
  Specifikationer:
  * Höjd: 235 (236.2)mm
  * Längd: 290 (290.6)mm
  * Tjocklek: 4 (4.2)mm
  * Material: Gummiaktigt
  * Inbyggdsladdhållare
  * Stabil förvaringsbox
Ni kanske undrar lite varför jag jämför fUNC:en och X-raypad Thunder 8 med varandra och svaret ganska givet, det är just dessa två mattor som ”tävlar mot varandra” då X-raypad Thunder 8 inte är skapad för att konkurrera ut ”tygmattorna” (Qpad/Razer), ”glasmattorna” (Icemat) eller ”plastmattorna” (SteelPad-serien) utan den är helt enkelt gjord för att slåss på ”gummisektionen”.

HÃ¥ller den fortfarande?
Det är just på denna punkt som Thunder 8 (enligt mig då givetvis) slår fUNC-mattan med hästlängder. Både på den grova samt den fina sidan av musmattan är det inget snack om saken att X-raypad Thunder 8 är en bättre matta. Detta fick jag erfara sedan jag hoppat in på diverse spelservrar med brorsan och lirat ögonen ur mig och för alla med lite pengar och som behöver en ny musmatta (kanske en ”ny” fUNC?) är X-Raypad Thunder 8 som rekommenderas skarpt. Tittar man och jämför mattan med alla typer av musmattor (glas/tyg/gummi/plast) står den fortfarande sig väldigt bra och det är inte för inte som X-Ray Thunder 8 har varit officiell partner till ESWC och rekommenderats världen över. Trots att den har många år på nacken (precis som fUNC) så håller mattan fortfarande otroligt hög standard med eller utan glidez.

Slutsats och betyg:
Min personliga åsikt är att musmattan verkligen är en oupptäckt guldgruva för alla ”gummimusmattsälskare” och personer med lite pengar. Den slår fUNC:en med hästlängder, den håller fortfarande någorlunda bra och den kostar under 200 spänn! När det kommer till glid och till utförande är det en smidig musmatta och som fungerar ypperligt till såväl . Det är verkligen en matta som jag rekommenderar och som jag skulle kunna tänka mig att köpa trots det att jag är en person som föredrar musmattor av tyg. Men det finns dock ett stort problem, storleken har betydelse och ja, min egen spelstil blir lidande av den lilla mattan vilket gör att den kanske inte lämpar sig för yviga spelare.

 • För inköpsställen och priser rekommenderar vi att använda Prisjakt.nu och för information om X-RayPad, klicka här.

  BETYG:


 • Iceman