Publicerad: 2009-08-07 05:30:27
Det här är en nyhet publicerad på den gamla versionen av Rakaka, nyheten kan därför se lite konstig ut. Om information saknas kan du alltid kontakta oss så kan vi lösa det.

Mionix är ett svenskt företag med sitt säte i Växjö och tidigare i år lanserade företaget sin första produkt riktad till eSporten och alla gamers. Produkten, eller rättare sagt, produkterna, var två stycken möss; Saiph 3200 och den något mindre Saiph 1800 som båda helt sonika skulle ta gamingvärlden med storm. Men blev det flipp eller flopp?

På företagets hemsida kan man läsa att musen är en hög kvalitativ gaming mus med mycket bra precision. Känsligheten ska även den vara på topp och den kan enkelt ändras från 400 – 1800/3200 (beroende på vilken mus det gäller) DPI med ett enkelt knapptryck. Musen är ergonomiskt designad och den tar en naturlig position i handen. Fem knappar finns att programmera och det inkluderar även en macroknapp vid scrollen. Jösses – det låter ju helt kanon men är den verkligen så bra som Mionix vill göra sken av? Jag tog vad jag tycker är ett svårt test för en mus då jag är väldigt kräsen av mig och noga med vilken mus jag spelar eller arbetar med och körde de båda två i en månad. Här är vad jag kom fram till!
  DPI-inställningar:
  * 400 DPI = Blå
  * 600 DPI = Grön
  * 800 DPI = Röd
  * 1600 DPI = Vit
  * 2000 DPI = Ljusblå
  * 2400 DPI = Lila
  * 3200 DPI = Ljusgrön


  Specifikationer:
  * Ergonomisk design
  * 5 programbara knappar
  * 1800 / 3200 dpi laser sensor
  * 7 steg in-game dpi inställningar
  * 1.8mm distans
  * 40 000Hz
  * 50" per sekund
  * 20 G acceleration
  * 16 kb inbyggt minne
  * Teflon fötter
  * Full USB 2.0 hastighet med Plug n Play
  * Kompatibel med alla underlag
Saiph 3200 – jätten?
Jag föll direkt för den något större musen (Saiph 3200) och då jag har en grov hand (allt är relativt!) vill jag inte sitta med en mus som är för liten utan jag vill ha en mus som passar min hand. Detta är precis vad Saiph 3200 gör och därför har den fått börja mitt ”hårda test” vilket inkluderar följande:
  Spel och program:
  * Counter-Strike
  * DotA
  * Call of Duty 4
  * Photoshop
  * Surfande

  Musmattor:
  * Ninjapad (en trämatta)
  * Steelpad 4D (gammal ”plastmatta”)
  * Funcpad
  * QPAD CT
  * QPAD UC
Efter intensivt spelande och pillande med diverse knappkombinationer och annat man kan ställa in (allt finns att läsa i instruktionerna) kan jag meddela att musen sitter som klister i handen, DPI-inställningarna ger mig tillfredsställelse men jag hatade, och då menar jag hatade, musen på nästan alla mattor utom QPAD CT-mattan. Glidet var långt ifrån bra och den klarade inte höga snabba vändningar utan att hacka i spelen (9 fall av 10) och i Call of Duty 4 var den katastrof. För att vara ”next generation” inom gaming tycker jag inte att den var något vidare. Med detta sagt ska jag givetvis säga att jag inte är någon professionell spelare för fem öre utan en vanlig medelsvensson som jag tror (TROR) är den målgruppen som Mionix vill nå.


Slutsats och betyg:
Jag är även en person som scrollar otroligt mycket när jag surfar och spelar och var det något jag störde mig på när jag använde Mionix Saiph 3200 så var det just scrollen. Programvaran som medföljer till knapparna och scrollen är helt superb och extremt lättskött MEN och det här är ett stort men, scrollen sitter på ett knepigt sätt och fingret vilar inte alls skönt på hjulet. När det kommer till frågan om underlag pratade jag med Mionix-killarna och de intygade att båda mössen (3200 och 1800) fungerar bättre på deras egna musmattor som är framtagna till just deras laser möss. Vi får väl helt enkelt se, det kanske blir mycket bättre när Allioth-mattorna står för underlaget men personligen anser jag att en bra mus ska klara olika underlag utan att muspekaren/siktet ska hacka fram.

 • För inköpsställen och priser rekommenderar vi att använda Prisjakt.nu och för information om Mionix, klicka här.

  BETYG:


 • Iceman