Publicerad: 2010-08-18 01:55
Rakakalabbet: HeatoN Pad Medium
HeatoN släppte sin första produkt till Dreamhack Summer 2009, HeatoN Pad XL som Qpad utvecklat. Jag fick aldrig möjligheten att testa produkten men gillade det jag såg. I Rakakas recension gjord av Slop3 var ett av de största nedslagen att mattan var totalt omöjlig att transportera, speciellt med flyg. Under våren släpptes därmed en mindre version av mattan, HeatoN Pad Medium.Att sätta sitt namn på en produkt betyder oftast flera saker. Dels att man på något sätt ställer sin livskarriärs goda rykte på spel men självklart att det är ett lätt sätt att tjäna lite pengar. Vi har dock genom åren sett otaliga framgångssagor inom gaming. Destruct Pad blev en megasuccé (Den amerikanska UT/Quake-stjärnans matta), Fat Pad blev inte alls lika stor men gillades av vissa. Fatal1ty tog dock igen med råge när han starta sitt samarbete med Creative och har släppt allt från grafikkort, chassin till omtyckta hörlurar. Så vad tycker jag om the and only HeatoNs Qpad-utvecklade produkt?

Jag har alltid gillat hårda mattor
När jag började ta gaming på lite mer allvar 1998 och spelade Quake2 så var jag självklart tvungen att skaffa mig en bra musmatta, IBMs blåa tygmatta höll inte måttet. Jag skaffa mig en stor Everglide med Fragzone.se tryck, kanten var riktigt hög och den var hård och fin. Därefter, jag vet inte riktigt när men jag hade spelat Counter-Strike ett tag, så var det självklart Func som gällde! Jag kommer än idag ihåg aluminiumlådan som man fick den i. Som ni alla säkert vet höll inte en func allt för länge. Jag slet ut båda sidorna ordentligt så de inte ens gick att använda. Sen var det dags för Steelseries S&S, mattan som SK-Gaming-marknadsförde stenhårt. Fy tusan vilken bra matta måste jag säga, den höll också bra mycket bättre än func. Sen lite på skoj så testa jag en mer eller mindre prototyp-version av ZOWIE (en matta innan SpawN-mattan). Detta var den första mjuka mattan jag lirat på. Jag gillade den inte fullt ut men vande mig snabbt och blev allt mer imponerad. Det bästa var helt klart att jag kunde kasta ner den i laptopväskan och resa jorden runt med den. Efter några korta testperioder med Ulti-mat och andra produkter var det alltså dags för HeatoN Pad Medium och jag var mycket förväntansfull.I love HeatoN <3
Ja jäklar, den här mattan äger. Efter att ha fått på skatesen som följer med
(som faktiskt precis som för slop3 föll ur kartongen och landa på golvet.) så var det bara att börja gibba. Jag använder Razer Diamonback 3G och det känns som jag har ett riktigt skönt glid men fortfarande grym kontroll över musen. Storleken på mattan är ju mindre än HeatoN Pad XL men den är fortfarande stor, passar mig perfekt. Höjden är precis lagom, den är inte för tunn men inte alls för hög. För att snacka lite om storleken, så var jag hos en kompis och gibbade en kväll. Hade jag haft en större Heaton Pad hade det varit totalt omöjligt att få dit den, mattan var redan nu på gränsen till för stor. För min del utan att ha testat HeatoN Pad XL så skulle jag välja denna mer normalstora versionen 10/10 gånger. Enda anledningen att jag skulle köra med den stora mattan är för att vara lika stor som HeatoN!

Designen av mattan är riktigt snygg, mot mitt svarta kontorsbord ser det fräscht ut. HeatoN-logon i översta hörnet och Qpad-logon längst ner, Q står ju allt för quality. Sedan ett matt H och N rakt över mattan. Kanterna är riktigt sköna, tydliga, robusta men gör inte ont. Undersidan är av någon slags suga-sig-fast-gummi och det är totalt omöjligt att rubba mattan, i alla fall på de underlagen som jag har testat.Vad finns det då för nackdelar med HeatoN Pad Medium?
Det första som jag noterade var att Steelseries skates inte fungerade speciellt bra. Jag fick helt enkelt inte kontroll på musen och det kändes inte alls bra, musen gled bara runt. Så när jag väl fick på skatesen som följde med så var det en helt annan känsla, som sagt jäklar vilken kontroll. HeatoN Pad-skatsen hade dock en nackdel, jag fick inte dit dem så bra så de ramla av. Det blev fram med Karlssons klister för att få dit dem igen. Detta ska inte behövas på en såpass lyxig matta som HeatoN Pad Medium.

Storleken är fortfarande ett litet bekymmer jämfört med de mjuka mattorna, men ska du vara proffs och lira på en hårdmatta (för hårda mattor ÄGER enligt mig) ja då har du ju inget val. Den går allt ner i en normal träningstrunk eller liten resväska, den går faktiskt att få ner i min laptop-väska (har en sony vaio 16,4 tum) men jag är lite orolig att den ska gå sönder på det sättet. Mattan är av väldigt bra och robust kvalitet så jag kanske oroar mig i onödan.

Slutsats
Som ni säkert har förstått när ni läst recensionen så gillar jag verkligen den här mattan. Jag har aldrig lirat på en bättre matta tidigare, visst både func och S&S var riktigt bra. Detta känns, syns och är faktiskt bättre. Jag ska ge ett tips till MrMouse på Qpad och HeatoN, lansera mattan i Korea. Jag tror nog att de func-spelande Starcrafts-proffsen hellre skulle lira med denna mattan, en sak är ju säker den håller jäkligt mycket längre. Detta gör att jag helt enkelt måste sätta högsta betyg, DEN ÄGER! Trots att skatsen inte var såpass bra som man kan förvänta sig och att den är lite för stor för transport.

HeatoN Pad Medium: 365 × 4 × 280 mm
HeatoN Pad XL: 435 × 4 × 365 mm

Kolla in Slop3s Video-recension av HeatoN Pad

 • För inköpsställen och priser rekommenderar vi att använda Prisjakt.nu och för information om Q-Pad, och Heaton Pad Medium

  BETYG:


 • Hellspawn
  #1
  Anonym
  mange

  2010-08-18 01:24
  Har en Qpad HeatoN large, inte alls nöjd med skiten, den sliter för mycket på skatezen för att det ska vara lönsamt. Så tillbaks med den trogna Steelseries qck+ medans heaton mattan samlar damm.
  #2
  Anonym
  psy___

  2010-08-18 01:29
  Jag har Heaton mattan och har haft den i nästan ett år, första 6 månaderna var den riktigt bra, sedan började jag märka att glidet där jag använde musen som mest blev sämre och sämre medans ytorna som var mindre använda gled som vanligt, detta resulterade i att jag fick vända på mattan.

  När jag köpte mattan införskaffa jag också ett par glides och dem slets ut efter ett par månader, det verkar som att mattan äter upp glidesen eftersom att plasten försvinner mer och mer tills glidet blir mkt sämre än om man körde utan glides, vilket resulterade i att jag tog bort dom.

  Jag har läst att det är många som har klagat om att glidesen nötts ut snabbt och jag tycker det fan är riktigt dåligt att det blir såhär när mattan ändå kostar så mycket för att vara en musmatta, förväntade mig att livslängden skulle vara mkt längre eftersom att när den sidan av mattan ja kör på nu nötts ut med blire att köpa ny och det lär inte ta alltför lång tid tills det.

  Näe ett par år förvänta jag mig att den skulle hålla iaf, inte 6mån-1 år -.-
  #3
  watisdiz
  2010-08-18 01:30
  #2 Exakt samma med spawn mattan, den är skit bra i början men blir sämre och sämre och man blir tvungen att vända och vrida på den
  #4
  Anonym
  Hellman

  2010-08-18 01:30
  najjs
  #5
  watisdiz
  2010-08-18 01:31
  vill dock tillägga att mattorna borde forsätta tillverkas men att dom borde utvecklas så dom håller längre! :D
  #6
  Hellspawn
  2010-08-18 01:45
  Snabbrespons, kan bara ge det som har att säga. Vid hårdspelande kan du slita ut en func på någon vecka. En S&S kanske håller i 1-3 månader. Jag har kört med min HeatoN Pad tillräckligt länge för att säga att den håller längre. Angående skatsen kan jag faktiskt inte kommentera att jag känt av det. Mycket handlar också om hur mycket tryck man lägger på musen så klart, men det är jättebra att ni ger er erfarenhet så blir recensionen bättre. Skatsen kanske slits mer än på andra mattor.
  #7
  Neceptra
  2010-08-18 02:26
  Jag fick min heaton matta i julklapp i julas, misstänker att mina skates försvann i allt julklappspapper, alternativt dagen efter när det skulle städas. :)
  #8
  Anonym
  Vvv

  2010-08-18 03:17
  Fan snackar ni om :D?

  Jag har haft min matta sen den kom ut och jag sitter vid datorn minst 6 timmar per dag, sitter med en tung mus Razer Deathadder och jag kör med glidezen som man fick med, om något så har glidezen blivit polerade och ännu bättre och min matta har inte slitits ETT PISS, den funkar precis likadant som när jag fick den. Jag har varit försiktig med min matta och givit stora utskälningar till föräldrar om de lånar dator och ställer något på mattan. Själv är jag sjukt nöjd och denna mattan är den bästa jag någonsin haft, så som det ser ut nu kan jag ha den flera år framöver :S
  #9
  Anonym
  psy___

  2010-08-18 04:58
  #8 Då har du haft jävligt tur med ditt exemplar.
  #10
  Anonym
  starbreaker

  2010-08-18 09:32
  Väldigt personlig och bra recension! man får verkligen komma in och se på saken ur ditt perspektiv även om det är så objektivt det bara går! TACK HELLSPAWN

  Jag själv har en zowie och deathadder på den, har börja uppleva nu att zowien käkat upp dom naturliga skatezen på min mus, beställt HYPERGLIDEZ v2 från maxfps, får se om det går använda :PppPPpp

  TACK igen HELLSPAWN
  #11
  Anonym
  Jippe

  2010-08-18 10:20
  Har exakt samma problem med min matta. Den känns trög på vissa ställen och fast jag har tvättat den så vänder jag mattan så glider den super lätt igen.

  Men drar man fingrarna och gnuggar stenhårt som man gjorde på icemat så märks de att smuts lossnar och de blir bättre igen. Hur länge man kan göra så utan och förstöra mattan vet jag dock ej.
  #12
  Anonym
  nfgn

  2010-08-18 10:21
  #2 #3 #9
  Tror att slitaget av er mattor beror på att era möss skrapat mattan när glidesen blivit för låga, men vad vet jag :P
  #13
  Anonym
  BubbleQ

  2010-08-18 10:31
  Testade den lite snabbt på Dh i sommras och tyckte den var helt underbar, det kändes verkligen som om att man hade kontroll fast ändå stor frihet med din spelstil.
  Mycket stor skilland mot dom tyg mattorna jag hade användigt innan :) Dock så håller jag mig till tyg då jag inte testde den i spel. Men kan bara vara positiv för dentill er som gillar hådra mattor!
  #14
  Anonym
  skitoN

  2010-08-18 12:22
  Själv fick jag ett måndagsexemplar med en bula mitt i mattan vilket gjorde den obrukbar. Har stått orörd sedan dess.
  #15
  Anonym
  aNcHiii

  2010-08-18 13:23
  #8 Bullshit .... spelar du tetris eller? , allt handlar om hur mycke man trycker ner musen när man spelar och vilken sens man ligger inne med ... från person till person ... jag köpte denna musmatta och jag tyckte den var rent av sagt skit liksom .. men från person till person helt enkel ... diggar plast mattor om dom är bra .. men nu för tiden är det Steel 5L som äger .. peace
  #16
  Quadman
  2010-08-18 13:45
  har kört med heatons matta i ungefär 6 månader skulle jag tro. Jag gör ren den från smuts typ var 10e dag och det glider lika fint överallt på mattan (testade precis). Har inte behövt byta skates än på min ms 3.0.
  #17
  Anonym
  l12l3

  2010-08-18 14:56
  Även jag är ett fan av hårda mattor, bl.a SteelSeries SP som jag körde med innan, och 9HD som jag använder nu. En av fördelarna är att dem är enkla att rengöra, nackdelen är att dom slits ut. Har testat och hört om många andra hårda mattor, ingen håller i längden.
  #18
  Anonym
  Baaaaaammm!

  2010-08-18 15:51
  Har samma som #2 slits som fan, jävla skit material.
  #19
  Anonym
  Lal

  2010-08-18 16:06
  haha nabs. Har ni hyperglides på musen håller fan glidzen 1 år minst. 4-5 användning per dag.
  #20
  Anonym
  Lal

  2010-08-18 16:07
  4-5 timmars användning per dag. *
  #21
  Anonym
  lel

  2010-08-18 19:09
  Köp Roccat Sota om ni vill ha extremt bra glid och en matta som håller LÄNGE :-)
  #22
  Anonym
  RYSSARN-B

  2010-08-19 11:13
  För alla er som gillar hård mattor. Icemat, lite våtslippapper (eller lång inkörningsperiod) och sedan har man en supermatta som räcker i flera år. Bara att diska av den med diskborste+diskmedel såfort den blir skitig. Som ny!

  Diskade min Qpad när den började kännas seg och sedan var det bara att kasta den.

  #23
  Iceman
  2010-08-21 10:41
  #22 Blir så när man diskar tygmattor :D:D

  Icemat är nice annars!

  Kommentera nyheten
  Du kommenterar anonymt.
  (Logga in)

  Namn:
  CAPTCHA Image
  Vad står det i bilden?  Nyhetsrapporteringen på RAKAKA är tillsvidare stängd. Nya projekt från RAKAKA presenteras senare.

  Följ oss på Twitter:
  @RAKAKA
  @frenys
  @greykarn

  Mvh

  ponde & gREYKARN  Nytt blod i en monoton tid, i ett monotont liv
  RAKAKA: greykarn bloggar om sajtens uppgång och fall, esportens utveckling mellan 2006 och 2013.

  Svensk dominans på DH Summer 2013
  Svensk dominans på DH Summer 2013
  EXTRA! Sverige regerade i alla grenar, svenskarna presterade på hemmaplan.

  Rakaka snackar med Jaedong
  Sjow innan ödesmatchen mot koreanska Life
  DHS2013: Rakaka pratar med det svenska hoppet.

  Rakaka snackar med Jaedong
  Rakaka snackar med Jaedong
  DHS2013: EndarS pratar Dreamhack i exklusiv intervju med en av världens största e-sportprofiler.

  Lemondogs rekryterar LCS-lag & byter huvudsponsor
  Lemondogs rekryterar LCS-lag & byter huvudsponsor
  LOLEXTRA! Svenska Sverok-föreningen Lemondogs tar sig in i Riots superliga och byter Razer mot SteelSeries

  Pengar rullar in som de ska för Mvp
  Pengar rullar in som de ska för Mvp
  CASH! Det går bra nu - Mvp puttar ner MC från pengatronen.

  INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
  INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
  EXTRA! Storslagen seger för världens bästa Terran (?) i WCS World Finals

  Inatt avgörs WCS
  Inatt avgörs WCS
  SC2: Fyra koreaner gör upp om den första WCS-titeln. Kalaset startar 03:00!

  HerO vinner WCS America
  HerO vinner WCS America
  SC2: Koreanerna dominerade WCS America.

  Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
  Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
  EXTRA! relic utmanar legendaren och det satsas NT$ 300 000Publicerad: 2013-06-18 23:33

  Svensk dominans på DH Summer 2013
  Stora svenska framgångar när DreamHack Summer 2013 avgjordes - svensk "doldis" plockar överraskande medalj och storlagen fortsätter att dominera.

  Under helgen som passerade (lör-tis) arrangerades DreamHack Summer 2013 på Elmia i Jönköping. För svensk del skulle evenemanget visa sig bli en oerhörd framgång då vi kammade hem tre guld och ett brons (i tre av de största turneringarna) i vad som måste anses vara en av de bästa svenska turneringarna någonsin. Dessutom var det svenska LoL-stjärnor i de mest framgångsrika lagen.

  Chockade Fighting-communityn
  Först ut var turneringen i Street Fighter IV:AE som avgjordes under Lördagen. Världsmästaren och den tveklöst mest dominanta fightern Infiltration var på plats för att försvara sina två tidigare mästartitalar. Dessutom var som vanligt legenden Ryan Hart på plats och som har fyra DreamHack-titlar på sitt bälte. Men det var faktiskt ingen va dessa storfavoriter som tog hem segern. Istället stal svenska göteborgaren Popi showen. Genom att först besegra Infiltration med 2-0 och Ryan Hart i Winner-bracket så kunde inte Infiltration stå pall för svensken i finalen. Detta är troligtvis en av de största esporthändelserna på DreamHack. Infiltration har inprincip varit obesegrad i 2,5 år och alla vill nu lära känna svensken som har besgrat honom. Grattis Popi! Dessutom kom svenska Ettelman från Team Property på en härlig fjärde plats.

  Bara The International kvar
  I DoTA 2-turneringen var svenska The Alliance storfavoriter till segern, ett favoritskap som G1 League-vinnarna mäktade med att bära. Laget tog sig nämligen hela vägen till final där man ställdes mot Quantic från Frankrike.

  Efter att ha plockat den första kartan skulle Alliance visa var skåpet skulle stå reda i karta två men det ville sig inte riktigt utan Quantic tilläts komma ikapp och utjämna men efter suveränt spel av svenskarna kunde matchen tillslut plockas hem med 2-1 och därmed försvarades DreamHack-titeln.

  Även den gamle stjärnan kan än...
  För de svenska Starcraft 2-stjärnorna är DreamHack ett speciellt evenemang, det kryllar av koreanska superstjärnor och det finns inget hellre vill göra än att vinna på hemmaplan och när alla favoriter faller måste någon annan ta klivet fram. Denna gång var det överraskande Jeffrey "Sjow" Brusi som i mångas ögon gjorde sin absolut bästa turnering sen IEM-vinsten för några år sedan.

  Den hete och pånyttfödde Team prOperty-spelaren lyckades på sin väg fram till medaljerna bland annat besegra Harstem och superkoreanen Life. Dessvärre för Sjow blev den blivande DreamHack-mästaren StarDust för svår och Jeffrey fick nöja sig med en bronspeng och 20 000 SEK.

  Dominansen är total!
  När världens absolut mest dominerande lagmaskin NiP-Gaming spelar i en turnering är det knappt lönt att sia om utgången, de svenska superstjärnorna i CS:GO har inte förlorat många matcher under vägen till världstoppen och DreamHack skulle inte bli något undantag.

  Efter att ha besegrat ryska Virtus.pro tidigt i turneringen defilerade ninjorna till final dit det svenska överraskningslaget Epsilon även tagit sig. Dessvärre för Epsilon gick det inte rubba Ninjas in Pyjamas denna gång utan NiP vann en komfortabel seger med 2-0 och för besväret fick man en prischeck på 70 000 SEK.

  League of Legends-stjärnor
  Även om Sverige inte har något helsvensk lag som är bland de bästa så gjorde svenskarna extremt bra ifrån sig. Först ut så vann Rekkles som inhoppare DreamHack League of Legends Championship tillsammans med Copenhagen Wolves, 70 000 SEK rikare. I LCS som drog igång på DreamHack så hade svenska Alexander "Jree" Bergström lekstuga med sitt Team Alternate som gick 5-0 på plats och har fått en fantastisk start på säsongen, läs mer här.


   Vinnare DH Summer 2013:

   SSFIV:AE
   1. Popi – 25 000 SEK
   2. Infiltration – 12 500 SEK
   3. Ryan Hart – 7 500 SEK
   4. Ettelman – 5 000 SEK

   DOTA2
   1. The Alliance – 140 000 SEK
   2. Quantic Gaming – 70 000 SEK
   3-4. Evil Geniuses – 25 000 SEK
   3-4. Team Dignitas – 25 000 SEK

   Starcraft 2
   1: StarDust – 60 000 SEK (750 WCS-poäng)
   2: Jaedong– 35 000 SEK (450 WCS-poäng)
   3-4: SjoW – 20 000 SEK (300 WCS-poäng)
   3-4: TaeJa – 20 000 SEK (300 WCS-poäng)

   Counter-Strike:GO
   1. NiP Gaming – 70 000 SEK
   2. Epsilon – 40 000 SEK
   3-4. LDLC.com – 25 000 SEK
   3-4. Virtus.pro – 25 000 SEK

   League of Legends
   1. Copenhagen Wovles – 70 000 SEK
   2. Dark Passage – 35 000 SEK
   3-4. Eternity Gaming – 25 000 SEK
   3-4. Heimerdingers Colossi – 25 000 SEK
  Relaterat: DreamHack.se

  Publicerad: 2013-06-09 22:18

  Pengar rullar in som de ska för Mvp
  Efter helgens topplacering i WCS seglar cashkungen Mvp upp på plats nummer ett över de spelare som vunnit mest pengar i StarCraft II.

  Det går bra nu. Eller snarare dåligt för Jang 'MC' Min Chul som endast slutade i topp-32 i WCS Korea. I dag kunde han se sig omsprungen på SC2Earnings.com av Jeong "Mvp" Jong Hyeon, när Incredible Miracle-proffset plockade hem den delade tredjeplatsen i de globala finalerna av WCS första säsong.

  I och med tredjeplatsen och prissumman på 10 000 dollar kunde Mvp under dagen passera MC på resultatsajten SC2Earnings lista över vilka spelare som vunnit mest pengar i StarCraft II.

  Hack i häl på legendaren Flash
  Enligt SC2Earnings konkurrent Esportsearnings, som räknar vinstpengar inom alla spel, har Mvp precis även passerat Brood War-legendaren Lee "Jaedong" Jae Dong och är nu hack i häl på den andre Brood War-legendaren Lee "Flash" Young Ho. Dock återstår drygt hela 60 000 dollar innan Mvp kan ta igen Flash försprång.

  Först på listan ligger FPS-legendaren Johnathan "Fatal1ty" Wendel med 454 000 dollar. Främst från spelet Painkiller.

  NaNiwa i topp-20
  I toppen av SC2Earnings lista är det tomt på foreigners. Ilyes "Stephano" Satouri hamnar som första icke-korean på fjärdeplats, därefter innehar de två polackerna Grzegorz "MaNa" Komincz och Artur "Nerchio" Bloch plats 15 respektive 16. Svenskproffset Johan "Naniwa" Lucchesi kommer först på 20:e plats. Tätt efter, på plats 24 ligger sedan Marcus "ThorZaIN" Eklöf. Men därefter gör svenskrepresentationen ett hopp och inte förrän på plats 49 hittas Jeffrey "Sjow" Brusi.

  Mest vunna pengar i StarCraft II enligt SC2Earnings.com
  1 Incredible Miracle Jeong "Mvp" Jong Hyeon $373,520
  2 SK Gaming Jang "MC" Min Chul $367,213
  3 Incredible Miracle Lim "NesTea" Jae Duk $258,713
  4 Evil Geniuses Ilyes "Stephano" Satouri $233,305
  5 FXOpen Lee "Leenock" Dong Nyoung $208,614
  6 MVPPark "DongRaeGu" Soo Ho $208,278
  7 Team LiquidSong "HerO" Hyun Deok $188,524
  8 Prime Lee "MarineKing" Jung Hoon $186,425
  9 SK Telecom T1 Won "PartinG" Lee Sak $186,109
  10 CMStorm Choi "Polt" Seong Hun $184,370


  Mest vunna pengar i alla spel enligt Esportsearnings.com
  1 Fatal1ty Johnathan Wendel $454,544.98
  2. Flash Lee, Young Ho $437,114.55
  3 Mvp Jung, Jong Hyun $377,116.38
  4. Jaedong Lee, Jae Dong $368,621.09
  5. MC Jang, Min Chul $366,827.11
  6. Moon Jang, Jae Ho $292,019.57
  7. Dendi Danylo Ishutin $270,491.27
  8. Puppey Clement Ivanov $269,587.17
  9. XBOCT Oleksandr Dashkevych $269,587.17
  10. LighTofHeaveN Dmitriy Kupriyanov $267,699.1
  0


  Publicerad: 2013-06-09 12:38

  INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
  INoVations nerver håller - nollar sOs och skrattar hela vägen till banken efter att ha bärgat 40 000 USD och WCS Season 1-bucklan!

  För en stund sedan avgjordes den första säsongen av WCS och vilken avslutning det blev! Utöver de båda WCS.kr-finalisterna Soulkey (Z) och INoVation (T) på vars en sida av slutspelsträdet var även den europeiska mästaren Mvp (T) samt protoss-innovatören sOs (P) med och tampades om en finalplats.

  Efter två rafflande semifinaler stod det klart att WCS.kr- och CODE S-vinnaren Soulkey blivit besegrad av sOs knappa 3-2 i en extremt välspelad och jämn kamp. I den andra semifinalen mellan världens kanske två bästa Terran-spelare, Mvp och INoVation blev det minst lika jämnt. När krutröken lagt sig och GG hamrats kunde INoVation ta av sig sina glasögon, torka svetten ur pannan och konstatera att han var klar för den första WCS-finalen någonsin.

  I finalen mellan INoVation och sOs var det aldrig riktigt jämnt, tossen försökte och försökte men det ville sig inte riktigt då INoVation levde upp till sitt namn och lyckades oavsett vilken unitcomp som kastades på honom både överleva och utmanövrera sin motståndare mer än en gång.

  För vinsten och revanschen efter den snöpliga förlusten i WCS.kr-finalen (Soulkey reverse ALL-killade honom) får INoVation $40 000 medan tvåan får nöja sig med hälften.

  Slutplaceringar WCS World Finals Season 1
  1. INoVation (T) $40 000
  2. sOs (P) $20 000
  3/4. Soulkey (Z) $10,000
  3/4. Mvp (T) $10,000

  Bildkälla TeamLiquid.com

  Publicerad: 2013-06-03 15:52

  HerO vinner WCS America
  WCS America fick sitt slut med att sex av de åtta bästa var koreaner. Norska Snute tog hem priset som bästa icke-korean.

  Amerikanska WCS Premiere league dominerades av koreaner från början till slut. I top 8 hittar vi endast två icke-koreaner, varav ingendera är från varken nord- eller sydamerika. Norska Snute lyckades ta sig till en sjätteplats och missar den sista platsen till säsongsfinalerna i Korea efter att han förlorat mot Alicia 3-2.

  Vann gjorde Team Liquids Hero som lyckades slå Evil Geniuses Revival med 4-2 i finalen. HerO förlorade de två första kartorna, men återhämtade sig och vann sedan 4 kartor i rad.

  Slutplaceringar:
  1. Liquid'HerO
  2. EG.Revival
  3/4. Axiom.Ryung
  3/4. EG.aLive
  5. Axiom.Alicia

  Bildkälla: TeamLiquid

  Publicerad: 2013-06-02 18:12

  Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
  Fatal1ty utmanas och det satsas NT$ 300 000 (cirka 73 000 SEK) på en match!

  Jonathan "Fatal1ty" Wendel är en av esporthistoriensoch världens kanske bästa och mest kända spelare, FPS-gurun har vunnit en drös tunga titlar (12 stycken världstitlar), och har efter sin aktiva karriär verkat för att främja esporten.

  Det sista spelet som Fatal1ty gav en ärlig chans var Painkiller och det spelet hade sin absoluta peak under CPL World Tour och strax därefter försvann både Fatal1ty och spelet. Men nu har legendaren valt att damma av bössan och acceptera en utmaning från sin gamla sparringpartner relic, en match Painkiller som OCZ valt att stoppa in NT$300 000 till relic om han vinner!
   "Johnathan Wendel often likes to state that “FATAL1TY MEANS GAMING.” With that said, Fatal1ty has answered the challenge, and will take on relic at Taiwan’s landmark Taipei 101 building on Thursday, June 6, 2013.

   In his first professional match of consequence since 2007, will Johnathan "Fatal1ty" Wendel be ready to live up to his title as the greatest gamer in history? And obliterate relic? -OR- will relic be able to do it again? - And beat Fatal1ty? … And take home a prize of NT$300,0000."
  Hela spektaklet kommer att gå av stapeln i Taiwan där Jonthan varit verksam med sin gaminggearutveckling och då i Taipei 101 Building på den svenska nationaldagen.

  Relaterat: ocz.com

  BONUS!

  Ett rågammalt klipp, nåja (2002) med fatal1ty och Thresh från techprogrammet "The Screen Savers". Vad sägs som lite färska(?) Q3 tips från mästarna?


  RAKAKA VERSION 2.5 - "ANGELÄGET"
  Den här sidan använder sig av kakor för att möjliggöra interaktionsfunktionalitet och statistikföring. För att undvika kakor kan du stänga av dem via din webbläsare eller inte besöka Rakaka.