Publicerad: 2010-08-18 01:55
Rakakalabbet: HeatoN Pad Medium
HeatoN släppte sin första produkt till Dreamhack Summer 2009, HeatoN Pad XL som Qpad utvecklat. Jag fick aldrig möjligheten att testa produkten men gillade det jag såg. I Rakakas recension gjord av Slop3 var ett av de största nedslagen att mattan var totalt omöjlig att transportera, speciellt med flyg. Under våren släpptes därmed en mindre version av mattan, HeatoN Pad Medium.Att sätta sitt namn på en produkt betyder oftast flera saker. Dels att man på något sätt ställer sin livskarriärs goda rykte på spel men självklart att det är ett lätt sätt att tjäna lite pengar. Vi har dock genom åren sett otaliga framgångssagor inom gaming. Destruct Pad blev en megasuccé (Den amerikanska UT/Quake-stjärnans matta), Fat Pad blev inte alls lika stor men gillades av vissa. Fatal1ty tog dock igen med råge när han starta sitt samarbete med Creative och har släppt allt från grafikkort, chassin till omtyckta hörlurar. Så vad tycker jag om the and only HeatoNs Qpad-utvecklade produkt?

Jag har alltid gillat hårda mattor
När jag började ta gaming på lite mer allvar 1998 och spelade Quake2 så var jag självklart tvungen att skaffa mig en bra musmatta, IBMs blåa tygmatta höll inte måttet. Jag skaffa mig en stor Everglide med Fragzone.se tryck, kanten var riktigt hög och den var hård och fin. Därefter, jag vet inte riktigt när men jag hade spelat Counter-Strike ett tag, så var det självklart Func som gällde! Jag kommer än idag ihåg aluminiumlådan som man fick den i. Som ni alla säkert vet höll inte en func allt för länge. Jag slet ut båda sidorna ordentligt så de inte ens gick att använda. Sen var det dags för Steelseries S&S, mattan som SK-Gaming-marknadsförde stenhårt. Fy tusan vilken bra matta måste jag säga, den höll också bra mycket bättre än func. Sen lite på skoj så testa jag en mer eller mindre prototyp-version av ZOWIE (en matta innan SpawN-mattan). Detta var den första mjuka mattan jag lirat på. Jag gillade den inte fullt ut men vande mig snabbt och blev allt mer imponerad. Det bästa var helt klart att jag kunde kasta ner den i laptopväskan och resa jorden runt med den. Efter några korta testperioder med Ulti-mat och andra produkter var det alltså dags för HeatoN Pad Medium och jag var mycket förväntansfull.I love HeatoN <3
Ja jäklar, den här mattan äger. Efter att ha fått på skatesen som följer med
(som faktiskt precis som för slop3 föll ur kartongen och landa på golvet.) så var det bara att börja gibba. Jag använder Razer Diamonback 3G och det känns som jag har ett riktigt skönt glid men fortfarande grym kontroll över musen. Storleken på mattan är ju mindre än HeatoN Pad XL men den är fortfarande stor, passar mig perfekt. Höjden är precis lagom, den är inte för tunn men inte alls för hög. För att snacka lite om storleken, så var jag hos en kompis och gibbade en kväll. Hade jag haft en större Heaton Pad hade det varit totalt omöjligt att få dit den, mattan var redan nu på gränsen till för stor. För min del utan att ha testat HeatoN Pad XL så skulle jag välja denna mer normalstora versionen 10/10 gånger. Enda anledningen att jag skulle köra med den stora mattan är för att vara lika stor som HeatoN!

Designen av mattan är riktigt snygg, mot mitt svarta kontorsbord ser det fräscht ut. HeatoN-logon i översta hörnet och Qpad-logon längst ner, Q står ju allt för quality. Sedan ett matt H och N rakt över mattan. Kanterna är riktigt sköna, tydliga, robusta men gör inte ont. Undersidan är av någon slags suga-sig-fast-gummi och det är totalt omöjligt att rubba mattan, i alla fall på de underlagen som jag har testat.Vad finns det då för nackdelar med HeatoN Pad Medium?
Det första som jag noterade var att Steelseries skates inte fungerade speciellt bra. Jag fick helt enkelt inte kontroll på musen och det kändes inte alls bra, musen gled bara runt. Så när jag väl fick på skatesen som följde med så var det en helt annan känsla, som sagt jäklar vilken kontroll. HeatoN Pad-skatsen hade dock en nackdel, jag fick inte dit dem så bra så de ramla av. Det blev fram med Karlssons klister för att få dit dem igen. Detta ska inte behövas på en såpass lyxig matta som HeatoN Pad Medium.

Storleken är fortfarande ett litet bekymmer jämfört med de mjuka mattorna, men ska du vara proffs och lira på en hårdmatta (för hårda mattor ÄGER enligt mig) ja då har du ju inget val. Den går allt ner i en normal träningstrunk eller liten resväska, den går faktiskt att få ner i min laptop-väska (har en sony vaio 16,4 tum) men jag är lite orolig att den ska gå sönder på det sättet. Mattan är av väldigt bra och robust kvalitet så jag kanske oroar mig i onödan.

Slutsats
Som ni säkert har förstått när ni läst recensionen så gillar jag verkligen den här mattan. Jag har aldrig lirat på en bättre matta tidigare, visst både func och S&S var riktigt bra. Detta känns, syns och är faktiskt bättre. Jag ska ge ett tips till MrMouse på Qpad och HeatoN, lansera mattan i Korea. Jag tror nog att de func-spelande Starcrafts-proffsen hellre skulle lira med denna mattan, en sak är ju säker den håller jäkligt mycket längre. Detta gör att jag helt enkelt måste sätta högsta betyg, DEN ÄGER! Trots att skatsen inte var såpass bra som man kan förvänta sig och att den är lite för stor för transport.

HeatoN Pad Medium: 365 × 4 × 280 mm
HeatoN Pad XL: 435 × 4 × 365 mm

Kolla in Slop3s Video-recension av HeatoN Pad

  • För inköpsställen och priser rekommenderar vi att använda Prisjakt.nu och för information om Q-Pad, och Heaton Pad Medium

    BETYG:


  • Hellspawn