Publicerad: 2010-06-13 18:49
Rakakalabbet: Roccat PYRA
Tråd- och trådlöst för din laptop, kan det vara något? Roccat tycks tro det i alla fall!

Tyska Roccat fortsätter att pumpa ut gamingprodukter i mängder och det senaste allstret är föga oväntat en ny mus vid namn Pyra. Just Pyra är till skillnad från andra Roccat-produkter inte översållad med tusen olika knappar, funktioner och jobbiga "nymodigheter". Storleken på själva musdonet är dessutom helt klart handvänligt.

Med Pyra är det tänkt att Roccat ska slå sig in hos alla laptopspelare och ge dem en mus att både spela och surfa på som dessutom fungerar fint till både vänster- som högerhänta. Allt detta har man vid första anblick lyckats med, musen har "bara" fem programmerbara knappar, den är liten och nätt och den sitter lika fint i höger- som vänsterhanden. Att man dessutom gjort musen i två olika versioner, en med sladd och en utan, gör att mina speldagar på laptopen (heja heja Age of Empires) blir så mycket roligare!
  Specifikationer och tech:
  * 5 mouse buttons + mousewheel
  * EasyShift[+]: up to 12 functions at any one time
  * 1600dpi optical gaming sensor
  * 130ips maximum speed
  * 1000Hz polling rate
  * 30Gs of acceleration
Pyra sägs även vara en mus som ska klara allt som en vanlig "stor" gamingmus klarar men dessvärre upplever jag lite mindre problem med den trådlösa modellen. Vid hastiga rörelser känner man att musen går på batteri och att den får sin anslutning till datorn via det trådlösa sättet. Mindre lagg är kanske att räkna med än på superbilliga produkter men för en mus som kostar över fem hundra svenska kronor tycker jag inte det är helt och hållet acceptabelt. Förutom lite mindre laggspikar då och då upplever jag den trådlösa helt klart som en "riktig" mus.

Den andra varianten av musen, den som inte är trådlös alltså, är helt och hållet utan problem och kan utan tvekan konkurrera med de absolut bästa spelmössen. Det som jag dock finner negativt är egentligen inte i programvaran utan snarare i utformningen och ergonomin då den är anpassad för båda händerna känner jag inte att jag får samma grepp som jag får med en ren och skär "högermus".Nya funktioner - behövligt?
Roccat har med Pyra, sin vana trogen, lanserat en exklusiv och speciell funktion som man valt att kalla "easyshift +" och via denna knapp kan man pendla mellan olika macron på de fem knapparna. Exempelvis kan man på knapp ett ha "kopiera" medan man via "easyshift +" kan ha klistra in, man kommer alltså åt en annan funktion men på samma knapp!

Smart och roligt men är det egentligen så nödvändigt? Inte för mig i alla fall. Fast å andra sidan är och känns det lite typiskt tyska Roccat, man tar fram nya och banbrytande funktioner som ingen egentligen använder eller behöver.Slutsats och poäng
Summan av kardemumman är att man får en helt vanlig och alldaglig mus som på något vänster ändå lyckas sticka ut. Den har samma funktioner som de flesta gamingmössen, den är liten och kompakt, den finns i två modeller - med eller utan sladd - och den fungerar mer eller mindre smärtfritt.

Men, och det är väl egentligen här problemet kommer, den sticker inte ut och i det stora hela är det ingen speciell produkt och till det priset ser jag nog att spelare världen över som handlar med känsla och inte företagshjärta, kommer lägga sina pengar på andra gamingmöss. För laptopspelare är det dock en underbart kompakt och funktionell mus så där tror jag definitivt Roccat kan vinna lite mark gentemot sina konkurrenter.

 • För inköpsställen och priser rekommenderar vi att använda Prisjakt.nu (Pyra), Prisjakt.nu (Pyra Wireless) och för information om Roccat, klicka här.

  BETYG:


 • Iceman
  #1
  Anonym
  asdadsada

  2010-06-13 19:21
  iceman, lägg upp en film istället!
  #2
  Anonym
  ROCCAT-HATER

  2010-06-13 19:34
  Hur kan en ROCCAT-produkt få ett positivt betyg?

  Jag känner inte någon som har varit nöjd med ROCCATs produkter, de har alltid gått sönder eller strulat. För vissa har även datorerna fått tagit stryk, från vad jag har hört iallafall.
  #3
  pitch
  2010-06-13 19:49
  #2 Och du är säkert inte biased va. :)
  #4
  Iceman
  2010-06-13 20:00
  #2 Varför ska jag ge en produkt som är anpassar för "laptops" och gaming ett dåligt betyg när den är allt annat än just dålig?
  #5
  Anonym
  Nid

  2010-06-13 20:53
  Bra Starcraft 2 mus kanske? Skicka recensionsexet till LaLuSh för ett utlåtande tack!
  #6
  STUGAEGARN
  2010-06-13 20:59
  #4, för att #2's kompisar ogillar roccat? såklart?
  #7
  realise
  2010-06-13 23:44
  video next time ty.
  #8
  Mayuu
  2010-06-14 05:12
  #5 ser inte ut som någon vidare sc2 mus, ser för klumpig ut.
  #9
  Anonym
  dude

  2010-06-14 05:41
  Recensera någon vettig produkt som folk kanske är intresserade av.
  #10
  Anonym
  diAM9ND

  2010-06-14 11:08
  Jävlar vad många negativa kommentarer!
  Jag tycker som vanligt att de är väldig underhållande läsning, och ni på Rakaka fortsätter göra ett bra jobb!


  Keep it up!
  #11
  zanister
  2010-06-14 14:52
  Roccat och razer. Går inte försöka mer än dom gör. Spottar ut värdelösa produkter till höger och vänster
  #12
  koiv
  2010-06-14 16:10
  min roccat mus gick sönder efter en vecka, gg 700kr
  #13
  Anonym
  Asd

  2010-06-14 16:31
  Min Roccat mus pajade scrollen på efter 2 veckor, och sidorknapparna krånglade sedan dag 2... Aldrig mer Roccat
  #14
  Anonym
  face

  2010-06-14 16:44
  jag är inne på min andra roccat kone mus.. jag älskar hur den ligger i handen och tycker det är en klockren mus, förutom att bägge mina kone har scrollen pajat på.. :(
  #15
  Anonym
  asd

  2010-06-14 22:33
  #14 som en IE3.0a då alltså :P
  #16
  Anonym
  IE 3.0

  2010-06-15 12:45
  #15 scrollen på IE 3.0 blir ju riktigt trimmad efter ett tag, hehe :D

  den bara spinner!

  Kommentera nyheten
  Du kommenterar anonymt.
  (Logga in)

  Namn:
  CAPTCHA Image
  Vad står det i bilden?  Nyhetsrapporteringen på RAKAKA är tillsvidare stängd. Nya projekt från RAKAKA presenteras senare.

  Följ oss på Twitter:
  @RAKAKA
  @frenys
  @greykarn

  Mvh

  ponde & gREYKARN  Nytt blod i en monoton tid, i ett monotont liv
  RAKAKA: greykarn bloggar om sajtens uppgång och fall, esportens utveckling mellan 2006 och 2013.

  Svensk dominans på DH Summer 2013
  Svensk dominans på DH Summer 2013
  EXTRA! Sverige regerade i alla grenar, svenskarna presterade på hemmaplan.

  Rakaka snackar med Jaedong
  Sjow innan ödesmatchen mot koreanska Life
  DHS2013: Rakaka pratar med det svenska hoppet.

  Rakaka snackar med Jaedong
  Rakaka snackar med Jaedong
  DHS2013: EndarS pratar Dreamhack i exklusiv intervju med en av världens största e-sportprofiler.

  Lemondogs rekryterar LCS-lag & byter huvudsponsor
  Lemondogs rekryterar LCS-lag & byter huvudsponsor
  LOLEXTRA! Svenska Sverok-föreningen Lemondogs tar sig in i Riots superliga och byter Razer mot SteelSeries

  Pengar rullar in som de ska för Mvp
  Pengar rullar in som de ska för Mvp
  CASH! Det går bra nu - Mvp puttar ner MC från pengatronen.

  INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
  INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
  EXTRA! Storslagen seger för världens bästa Terran (?) i WCS World Finals

  Inatt avgörs WCS
  Inatt avgörs WCS
  SC2: Fyra koreaner gör upp om den första WCS-titeln. Kalaset startar 03:00!

  HerO vinner WCS America
  HerO vinner WCS America
  SC2: Koreanerna dominerade WCS America.

  Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
  Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
  EXTRA! relic utmanar legendaren och det satsas NT$ 300 000Publicerad: 2013-06-18 23:33

  Svensk dominans på DH Summer 2013
  Stora svenska framgångar när DreamHack Summer 2013 avgjordes - svensk "doldis" plockar överraskande medalj och storlagen fortsätter att dominera.

  Under helgen som passerade (lör-tis) arrangerades DreamHack Summer 2013 på Elmia i Jönköping. För svensk del skulle evenemanget visa sig bli en oerhörd framgång då vi kammade hem tre guld och ett brons (i tre av de största turneringarna) i vad som måste anses vara en av de bästa svenska turneringarna någonsin. Dessutom var det svenska LoL-stjärnor i de mest framgångsrika lagen.

  Chockade Fighting-communityn
  Först ut var turneringen i Street Fighter IV:AE som avgjordes under Lördagen. Världsmästaren och den tveklöst mest dominanta fightern Infiltration var på plats för att försvara sina två tidigare mästartitalar. Dessutom var som vanligt legenden Ryan Hart på plats och som har fyra DreamHack-titlar på sitt bälte. Men det var faktiskt ingen va dessa storfavoriter som tog hem segern. Istället stal svenska göteborgaren Popi showen. Genom att först besegra Infiltration med 2-0 och Ryan Hart i Winner-bracket så kunde inte Infiltration stå pall för svensken i finalen. Detta är troligtvis en av de största esporthändelserna på DreamHack. Infiltration har inprincip varit obesegrad i 2,5 år och alla vill nu lära känna svensken som har besgrat honom. Grattis Popi! Dessutom kom svenska Ettelman från Team Property på en härlig fjärde plats.

  Bara The International kvar
  I DoTA 2-turneringen var svenska The Alliance storfavoriter till segern, ett favoritskap som G1 League-vinnarna mäktade med att bära. Laget tog sig nämligen hela vägen till final där man ställdes mot Quantic från Frankrike.

  Efter att ha plockat den första kartan skulle Alliance visa var skåpet skulle stå reda i karta två men det ville sig inte riktigt utan Quantic tilläts komma ikapp och utjämna men efter suveränt spel av svenskarna kunde matchen tillslut plockas hem med 2-1 och därmed försvarades DreamHack-titeln.

  Även den gamle stjärnan kan än...
  För de svenska Starcraft 2-stjärnorna är DreamHack ett speciellt evenemang, det kryllar av koreanska superstjärnor och det finns inget hellre vill göra än att vinna på hemmaplan och när alla favoriter faller måste någon annan ta klivet fram. Denna gång var det överraskande Jeffrey "Sjow" Brusi som i mångas ögon gjorde sin absolut bästa turnering sen IEM-vinsten för några år sedan.

  Den hete och pånyttfödde Team prOperty-spelaren lyckades på sin väg fram till medaljerna bland annat besegra Harstem och superkoreanen Life. Dessvärre för Sjow blev den blivande DreamHack-mästaren StarDust för svår och Jeffrey fick nöja sig med en bronspeng och 20 000 SEK.

  Dominansen är total!
  När världens absolut mest dominerande lagmaskin NiP-Gaming spelar i en turnering är det knappt lönt att sia om utgången, de svenska superstjärnorna i CS:GO har inte förlorat många matcher under vägen till världstoppen och DreamHack skulle inte bli något undantag.

  Efter att ha besegrat ryska Virtus.pro tidigt i turneringen defilerade ninjorna till final dit det svenska överraskningslaget Epsilon även tagit sig. Dessvärre för Epsilon gick det inte rubba Ninjas in Pyjamas denna gång utan NiP vann en komfortabel seger med 2-0 och för besväret fick man en prischeck på 70 000 SEK.

  League of Legends-stjärnor
  Även om Sverige inte har något helsvensk lag som är bland de bästa så gjorde svenskarna extremt bra ifrån sig. Först ut så vann Rekkles som inhoppare DreamHack League of Legends Championship tillsammans med Copenhagen Wolves, 70 000 SEK rikare. I LCS som drog igång på DreamHack så hade svenska Alexander "Jree" Bergström lekstuga med sitt Team Alternate som gick 5-0 på plats och har fått en fantastisk start på säsongen, läs mer här.


   Vinnare DH Summer 2013:

   SSFIV:AE
   1. Popi – 25 000 SEK
   2. Infiltration – 12 500 SEK
   3. Ryan Hart – 7 500 SEK
   4. Ettelman – 5 000 SEK

   DOTA2
   1. The Alliance – 140 000 SEK
   2. Quantic Gaming – 70 000 SEK
   3-4. Evil Geniuses – 25 000 SEK
   3-4. Team Dignitas – 25 000 SEK

   Starcraft 2
   1: StarDust – 60 000 SEK (750 WCS-poäng)
   2: Jaedong– 35 000 SEK (450 WCS-poäng)
   3-4: SjoW – 20 000 SEK (300 WCS-poäng)
   3-4: TaeJa – 20 000 SEK (300 WCS-poäng)

   Counter-Strike:GO
   1. NiP Gaming – 70 000 SEK
   2. Epsilon – 40 000 SEK
   3-4. LDLC.com – 25 000 SEK
   3-4. Virtus.pro – 25 000 SEK

   League of Legends
   1. Copenhagen Wovles – 70 000 SEK
   2. Dark Passage – 35 000 SEK
   3-4. Eternity Gaming – 25 000 SEK
   3-4. Heimerdingers Colossi – 25 000 SEK
  Relaterat: DreamHack.se

  Publicerad: 2013-06-09 22:18

  Pengar rullar in som de ska för Mvp
  Efter helgens topplacering i WCS seglar cashkungen Mvp upp på plats nummer ett över de spelare som vunnit mest pengar i StarCraft II.

  Det går bra nu. Eller snarare dåligt för Jang 'MC' Min Chul som endast slutade i topp-32 i WCS Korea. I dag kunde han se sig omsprungen på SC2Earnings.com av Jeong "Mvp" Jong Hyeon, när Incredible Miracle-proffset plockade hem den delade tredjeplatsen i de globala finalerna av WCS första säsong.

  I och med tredjeplatsen och prissumman på 10 000 dollar kunde Mvp under dagen passera MC på resultatsajten SC2Earnings lista över vilka spelare som vunnit mest pengar i StarCraft II.

  Hack i häl på legendaren Flash
  Enligt SC2Earnings konkurrent Esportsearnings, som räknar vinstpengar inom alla spel, har Mvp precis även passerat Brood War-legendaren Lee "Jaedong" Jae Dong och är nu hack i häl på den andre Brood War-legendaren Lee "Flash" Young Ho. Dock återstår drygt hela 60 000 dollar innan Mvp kan ta igen Flash försprång.

  Först på listan ligger FPS-legendaren Johnathan "Fatal1ty" Wendel med 454 000 dollar. Främst från spelet Painkiller.

  NaNiwa i topp-20
  I toppen av SC2Earnings lista är det tomt på foreigners. Ilyes "Stephano" Satouri hamnar som första icke-korean på fjärdeplats, därefter innehar de två polackerna Grzegorz "MaNa" Komincz och Artur "Nerchio" Bloch plats 15 respektive 16. Svenskproffset Johan "Naniwa" Lucchesi kommer först på 20:e plats. Tätt efter, på plats 24 ligger sedan Marcus "ThorZaIN" Eklöf. Men därefter gör svenskrepresentationen ett hopp och inte förrän på plats 49 hittas Jeffrey "Sjow" Brusi.

  Mest vunna pengar i StarCraft II enligt SC2Earnings.com
  1 Incredible Miracle Jeong "Mvp" Jong Hyeon $373,520
  2 SK Gaming Jang "MC" Min Chul $367,213
  3 Incredible Miracle Lim "NesTea" Jae Duk $258,713
  4 Evil Geniuses Ilyes "Stephano" Satouri $233,305
  5 FXOpen Lee "Leenock" Dong Nyoung $208,614
  6 MVPPark "DongRaeGu" Soo Ho $208,278
  7 Team LiquidSong "HerO" Hyun Deok $188,524
  8 Prime Lee "MarineKing" Jung Hoon $186,425
  9 SK Telecom T1 Won "PartinG" Lee Sak $186,109
  10 CMStorm Choi "Polt" Seong Hun $184,370


  Mest vunna pengar i alla spel enligt Esportsearnings.com
  1 Fatal1ty Johnathan Wendel $454,544.98
  2. Flash Lee, Young Ho $437,114.55
  3 Mvp Jung, Jong Hyun $377,116.38
  4. Jaedong Lee, Jae Dong $368,621.09
  5. MC Jang, Min Chul $366,827.11
  6. Moon Jang, Jae Ho $292,019.57
  7. Dendi Danylo Ishutin $270,491.27
  8. Puppey Clement Ivanov $269,587.17
  9. XBOCT Oleksandr Dashkevych $269,587.17
  10. LighTofHeaveN Dmitriy Kupriyanov $267,699.1
  0


  Publicerad: 2013-06-09 12:38

  INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
  INoVations nerver håller - nollar sOs och skrattar hela vägen till banken efter att ha bärgat 40 000 USD och WCS Season 1-bucklan!

  För en stund sedan avgjordes den första säsongen av WCS och vilken avslutning det blev! Utöver de båda WCS.kr-finalisterna Soulkey (Z) och INoVation (T) på vars en sida av slutspelsträdet var även den europeiska mästaren Mvp (T) samt protoss-innovatören sOs (P) med och tampades om en finalplats.

  Efter två rafflande semifinaler stod det klart att WCS.kr- och CODE S-vinnaren Soulkey blivit besegrad av sOs knappa 3-2 i en extremt välspelad och jämn kamp. I den andra semifinalen mellan världens kanske två bästa Terran-spelare, Mvp och INoVation blev det minst lika jämnt. När krutröken lagt sig och GG hamrats kunde INoVation ta av sig sina glasögon, torka svetten ur pannan och konstatera att han var klar för den första WCS-finalen någonsin.

  I finalen mellan INoVation och sOs var det aldrig riktigt jämnt, tossen försökte och försökte men det ville sig inte riktigt då INoVation levde upp till sitt namn och lyckades oavsett vilken unitcomp som kastades på honom både överleva och utmanövrera sin motståndare mer än en gång.

  För vinsten och revanschen efter den snöpliga förlusten i WCS.kr-finalen (Soulkey reverse ALL-killade honom) får INoVation $40 000 medan tvåan får nöja sig med hälften.

  Slutplaceringar WCS World Finals Season 1
  1. INoVation (T) $40 000
  2. sOs (P) $20 000
  3/4. Soulkey (Z) $10,000
  3/4. Mvp (T) $10,000

  Bildkälla TeamLiquid.com

  Publicerad: 2013-06-03 15:52

  HerO vinner WCS America
  WCS America fick sitt slut med att sex av de åtta bästa var koreaner. Norska Snute tog hem priset som bästa icke-korean.

  Amerikanska WCS Premiere league dominerades av koreaner från början till slut. I top 8 hittar vi endast två icke-koreaner, varav ingendera är från varken nord- eller sydamerika. Norska Snute lyckades ta sig till en sjätteplats och missar den sista platsen till säsongsfinalerna i Korea efter att han förlorat mot Alicia 3-2.

  Vann gjorde Team Liquids Hero som lyckades slå Evil Geniuses Revival med 4-2 i finalen. HerO förlorade de två första kartorna, men återhämtade sig och vann sedan 4 kartor i rad.

  Slutplaceringar:
  1. Liquid'HerO
  2. EG.Revival
  3/4. Axiom.Ryung
  3/4. EG.aLive
  5. Axiom.Alicia

  Bildkälla: TeamLiquid

  Publicerad: 2013-06-02 18:12

  Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
  Fatal1ty utmanas och det satsas NT$ 300 000 (cirka 73 000 SEK) på en match!

  Jonathan "Fatal1ty" Wendel är en av esporthistoriensoch världens kanske bästa och mest kända spelare, FPS-gurun har vunnit en drös tunga titlar (12 stycken världstitlar), och har efter sin aktiva karriär verkat för att främja esporten.

  Det sista spelet som Fatal1ty gav en ärlig chans var Painkiller och det spelet hade sin absoluta peak under CPL World Tour och strax därefter försvann både Fatal1ty och spelet. Men nu har legendaren valt att damma av bössan och acceptera en utmaning från sin gamla sparringpartner relic, en match Painkiller som OCZ valt att stoppa in NT$300 000 till relic om han vinner!
   "Johnathan Wendel often likes to state that “FATAL1TY MEANS GAMING.” With that said, Fatal1ty has answered the challenge, and will take on relic at Taiwan’s landmark Taipei 101 building on Thursday, June 6, 2013.

   In his first professional match of consequence since 2007, will Johnathan "Fatal1ty" Wendel be ready to live up to his title as the greatest gamer in history? And obliterate relic? -OR- will relic be able to do it again? - And beat Fatal1ty? … And take home a prize of NT$300,0000."
  Hela spektaklet kommer att gå av stapeln i Taiwan där Jonthan varit verksam med sin gaminggearutveckling och då i Taipei 101 Building på den svenska nationaldagen.

  Relaterat: ocz.com

  BONUS!

  Ett rågammalt klipp, nåja (2002) med fatal1ty och Thresh från techprogrammet "The Screen Savers". Vad sägs som lite färska(?) Q3 tips från mästarna?


  RAKAKA VERSION 2.5 - "ANGELÄGET"
  Den här sidan använder sig av kakor för att möjliggöra interaktionsfunktionalitet och statistikföring. För att undvika kakor kan du stänga av dem via din webbläsare eller inte besöka Rakaka.