Publicerad: 2010-07-22 22:20
Kommer ni ihåg när dessa lurar presterades för första gången? Själv tänkte jag, shit vilka discohörlurar - "vem skulle vara över 12 och ha sådana på lan?". Den senaste månaden har jag hårdtestat detta headset så vad tyckte jag då?

Först och främst måste jag säga, detta känns verkligen som en lyxprodukt. Snyggt paketerad, WoW-logos och "slagkraftiga one-liners" överallt. Själva headsetet är snyggt utformat, alla knappar och lysande lampor är designade i form av olika WoW-symboler etc. Man får direkt en lyxkänsla och känner att här har man inte lämnat mycket åt slumpen.

Som vanligt när det kommer till ny hårdvara så var det snabbt upp med grejerna och testa. Jag läser aldrig manualer, jag installerar aldrig drivers, utan jag testar mig alltid fram. Med de trådlösa lurarna kommer en Usb-sticka (lite längre än ett modernt USB-minne). Denna stickan är ljudkortet samt sändaren för det trådlösa ljudet. Direkt kände jag, detta är smidigt och enkelt! Har ni använt t.ex Logitechs trådlösa mus och tangentbord? På något märkligt sätt skickar de med en liknande USB-sticka men också någon slags förlängningssladd, detta har för mig alltid varit väldigt märkligt. Dessutom behöver du inte installera några drivers eller dylikt. Du får Creatives WoW-Volymkontrollpanel direkt med alla inställningsmöjligheter som erbjuds.I vilket fall som helst, in med USB-stickan och så anslöt jag USB-kabeln för Headsetet. Man behöver ju ladda upp lurarna vilket gör att många gånger använder två USB-portar, detta bör tas i beaktande i fall ni som inte har så många över i nuvarande dator. För min del har jag ett stort överflöd på USB-portar genom mitt G11-tangentbord och Apuri. Jag skall också nämna att jag för det mesta när jag sitter vid datorn har sladden inkopplad och därmed kör direkt på strömmen och inte batteriet (antar jag).

Wireless och gaming?
Jag har alltid varit en kräsen materialspelare, jag vill ha det som är bäst och känns bäst. T.ex sitter jag fortfarande på en CRT-skärm för att den har bäst responstid vilket är väldigt viktigt för mig när jag lirar FPS-spel så som CS 1.6 och Quake Live. Därmed var jag extremt skeptiskt till Wireless, jag menar du får ju en direkt längre responstid och jag skulle ju aldrig tänka mig att använda ett trådlöst tangentbord eller mus. Jag upplevde även i början att jag kunde höra saker en aningen senare än annars. T.ex om jag bombade i B2 på de_nuke så upplevde jag att jag hörde en springande motståndare på rampen senare. Detta kombinerat med att jag fick en slags vakuumliknande upplevelse av WoW-lurarna gjorde att jag första veckan valde att spela med min vanliga Plantronics Gamecom 777 under Quake Live-matcher.Denna vakuumliknande upplevelse höll vid sig ett tag men att responstiden skulle vara stor och påverka mitt spel försvann ganska så direkt. De senaste veckorna har jag uteslutet endast spelat med dessa WoW-lurar både i "viktiga" CS 1.6-matcher (jag, greykarn och Nicke111 lyckades ju vinna en spelarenan-turnering, WEEHOO) men även i viktiga Quake Live-matcher emot min sparringpartner Linus. Jag är alltså mycket nöjd med hur dessa lurar presterar och fungerar i spelmiljö.

Varför ha ett par trådlösa lurar?
Jag måste nog säga att jag hade den inställningen tidigare, vill jag lyssna på musik drar jag ju på stereon istället. Jag bor ju ensam och har inga klagande grannar. Däremot tänkte jag inte på den fantastiska "featuren" som det för med sig. Jag sitter nästan oavbrutet på Ventrilo eller Skype när jag är vid datorn och pratar med mina vänner. Kan ni fatta hur extremt skönt det att inte behöva säga "brb 1 minut jag ska hämta dricka" eller vad man nu skall göra. Jag drar bara ut kabeln går iväg till köket och fortsätter konversationen. Detta har jag gjort att jag kunnat livesända med Rakaka Live och snacka taktiker och upplägg samtidigt som jag står och lagar mat i köket. Jag kan ligga och vila i sängen men fortfarande prata vidare. Jag kan t.om. gå på toaletten och ta en skit och inte missa något! (det är sjukt och jag tar av mig lurarna oftast *blink blink*). Det enda som är "nackdelen" är att du därmed behöver använda dig av röstkänslighet och inte push-to-talk. Skype använder det redan och ventrilo går att ställa in EXTREMT bra så att det alltid fungerar men inte sänder hela tiden. Detta kräver ju dock att du har ett lugnt datorrum, det finns ju vissa som har party runt sig och tjatade morsor som därmed "utsätter" sina Skype-vänner för många skratt och huvudvärk. Det skall också tilläggas att det är mycket enkelt att sätta på mute på micken vilket jag använder väldigt väldigt ofta och är mycket nöjd med.

Användandet och brister
Jag har tidigare beskrivet hur Creative SoundBlaster World of Warcraft Wirless Headset känns att använda vid spelande men hur fungerar de under en hel dags arbete vid datorn? Vad finns det förutom just denna fantastiska möjlighet att gå runt med lurarna även om du lämnat datorn? Tyvärr är det väl här som man börja finna lite brister.

För mig tog det väldigt lång tid att lära mig vart knapparna sitter eftersom du inte kan se dem när du trycker på dem om du inte tar av dig lurarna. Samtliga knappar är placerade runt om vänsterluren. Framför örat alltså i förhållande till örat i riktning åt dit du tittar sitter mute-knappen av micen. På motsatt sida men alltså bakom örat sitter av- och på-knappen. För mig tog det alltså mycket lång tid att lära mig vilken som är vilken. En enkel lösning hade varit om det spelades upp en röst "mute on" "mute off". Det spelas dock upp ett kort pip vid av och på sättning men om du inte har någon musik eller dylikt i lurarna går det inte att bedöma om ljudet är på eller av. Dessutom så måste du hålla in knappen för av och på medan mute-knappen aktiveras med ett klick. Till skillnad från sladdhörlurar där knappsatsen normalt sitter på själva sladden och du kan se vad du håller på med så fumlar du lite i det mörka om du inte tar av dig lurarna.

Volymkontrollen sitter på insidan av den yttre rundade kåpan. Volymknapparna är mycket stora och sitter intill varandra. Detta skapar faktiskt stora problem även detta. Det är svårt att komma ihåg och tar någon vecka innan du automatiskt trycker på rätt knapp vilket kan ge ganska obehagligt höga ljudnivåer. Det finns även här inget ljud om du höjer eller sänker. Det är dessutom mycket lätt att glida över med fingret till fel riktning om du är lite snabb. Den största bristen med dessa volymknappar är att om du lägger ner lurarna på bordet så är det ganska vanligt att de viker sig med volymknapparna mot bordet. Detta gör att ljudet sänks till botten vilket gör att när man kommer tillbaka och sätter på sig lurarna så är ljudet noll vilket ändå är ganska irriterande när det sker gång på gång.

Här kommer nog det som jag anser är den absolut största bristen med dina lurar. Du sitter och spelar i några timmar, du koppar ur sladden för att gå och hämta dricka och du forsätter att spela. Plötsligt piper det till i lurarna och ljudet dör. Detta har skett ett tiotal gånger för mig och det är förödande om du tappar ljudet i ett viktigt läge. Då kabeln är mycket lätt att dra ur så hindrar det dig aldrig att koppla ur sladden för att gå iväg vilket är bra. Samtidigt är det omöjligt att sätta i sladden med lurarna på dig, du måste alltså ta av dig dem och koppla i dem och kan därmed inte fortsätta att spela när detta sker. VARFÖR satte de inte in en varning på 1-5 minuter innan batteriet dör "battery low"? Fatta hur mycket smartare det hade varit men tyvärr, tyvärr, detta är hur lurarna fungerar så det gäller att komma ihåg att sätta i sladden med jämna mellanrum. Batteritiden är dock väldigt bra på dessa lurar, jag uppskattar det till 2-3 timmar men det är svårt att bedöma. Man känner i alla fall att batteritiden räcker till för alla situationer som jag använt dem till om nu kommer ihåg att sätta tillbaka sladden.Något som jag har irriterat mig på en del är att man inte kan koppla in stereon eller andra lurar på ljudkortet (alltså USB-stickan). Detta gör att om du ska mata stereon med ljud från datorn så måste du använda ett annat ljudkort som du kan ändra i kontrollpanelen, vilket visserligen går smidigt. Dock måste man t.ex starta om Firefox eller Spotify medan du kan bara byta ljudkort på Ventrilo och WoW. Jag tycker det hade varit mycket smidigare om man bara hade kunnat koppla in stereon på ljudkortet direkt.

Röstförvrängaren och discolamporna!
Detta måste ju vara få en egen sektion i denna recension! Till att börja med röstförrängaren, jag visste inte att denna fanns när jag fick lurarna och jag kan bara säga en grej. Det var länge sedan jag har skrattat så jäkla mycket! Jag hoppade in på Ventrilo och döpte om mig till Sandra. Därefter hade jag ställt in ljudet på "Blood Elf Female", jag lät alltså som en mycket ung tjej. Det var dags att börja driva med lite folk och se hur de reagerade när en främmande tjej från ingenstans börja fråga massa saker och undra. Skämten blev lyckade och den dagens underhållning var räddad. Jag gjorde även samma test under Rakaka Live och det gick hem och många lyssnare blev faktiskt lurade.

Jag vet att det finns liknande program som fungerar men vad jag har hört ska de inte ha samma kvalitet som denna. Det finns en rad olika röster man kan ha men på det stora hela var det väl just "Blood Elf Female" som var roligast.Angående discolamporna på sidorna så kan man även ställa in dessa i kontrollpanelen. Du kan välja vilka färger som ska lysa och det går att ändra styrka, hastighet och den kan byta mellan en rad olika färger. Det bästa med allt! Du kan helt stänga av blinkandet vilket jag tyckte var underbart, du behöver inte om du inte vill se ut som ett disko. Det ska också läggas till att maximum på lysstyrka och sittande i ett litet mörkt rum så kommer inte rummet att lysas upp som av en julgran. Ljuset är mycket mer diskret och jag tycker det är ganska schysst när man drar igång datorn att lurarna blickar till med blått och rött men detta är en onödig grej för min del men som andra kan tycka är grymt.

Slutsats
Jag är faktiskt riktigt nöjd och kommer fortsätta använda mina lurar ett bra tag till. Just det faktum att du kan koppla loss lurarna och gå till köket eller dylikt är riktigt praktiskt. Visst lurarna har många brister som att de dör utan förvarning när batteriet tar slut men det är också något som jag har vant mig vid och det händer nästan aldrig längre. Lurarna är som sagt inte för någon proffsspelare i Quake men lirar du WoW eller Starcraft fungera de utmärkt. Under sommaren blir lurarna svettiga eftersom det är skin men de sitter fortfarande väldigt bra och har aldrig irriterat eller gjort ont. Funderar ni på att skaffa trådlösa lurar så kan jag verkligen rekommendera dessa.

Tekniska specifikationer


* Hörlurar:
o Drivenheter: 40mm neodymiummagnet
o Frekvensomfång: 20Hz ~ 20kHz
o Impedans: 32 ohm
o SPL (1kHz): 112dB
* Mikrofon:
o Typ av mikrofon: Bullereliminerande kondensator
o Frekvensomfång: 100Hz ~ 7kHz
o Impedans: 2,2 kohm
o Känslighet (1kHz): -48 dBV/Pa (envägs)
* Trådlös USB-sändare:
o Signal till brus-förhållande (SNR) över 90 dB
* Laddningsbart litiumpolymerbatteri
o Upp till 8 timmars oavbrutet spel per laddning
o Laddningstid - 4 timmar
* (Laddas via mini-USB-uttag med kabel)
* Anslutning:
o Trådlöst 2,4GHz ISM-band

 • För inköpsställen och priser rekommenderar vi att använda Prisjakt.nu och för information om Creative, klicka här.

  BETYG:


 • Hellspawn
  #1
  Anonym
  asd

  2010-07-22 22:42
  Bra skrivning, dock ärlurarna elva månader gamla :P
  #2
  Anonym
  niwen

  2010-07-22 22:43
  Man kan ju fortfarande skriva Recensioner ändå om de är gamla? :S
  #3
  An7hrax
  2010-07-22 23:16
  Hellspawn kanske skriver sakta?
  #4
  Anonym
  hbe

  2010-07-22 23:21
  hoppas ni kan komma med recensioner lite tidigare i framtiden :D
  #5
  Anonym
  Go hellspawn :D

  2010-07-22 23:24
  Riktigt bra jobbat mannen!
  Skulle fan ta för mig att skriva en sådan recenstion 2 år :D
  #6
  Anonym
  nmk

  2010-07-23 00:44
  Är på jakt efter ett trådlöst headset, nån som vet om det finns nått annat bra alternativ till dessa? prisklass upp till 2k
  #7
  Anonym
  asd

  2010-07-23 00:52
  grym recension HS! ska köpas
  #8
  Lak3
  2010-07-23 03:11
  Där var du stark Hellspawn, lite sent kanske men starkt jobbat ! =)
  #9
  Anonym
  asd

  2010-07-23 11:25
  Kan rekommendera ett Aurvana headset ifrån creative istället för detta. Felprocenten på denna produkt är skyhög och ja, resten utav det som är kasst står ju i recensionen.
  #10
  Anonym
  Yee!

  2010-07-28 21:44
  "slag kraftiga"? Allvarligt? Du särskriver "slagkraftiga"? Herregud... Detta är varför Rakaka alltid kommer att vara amatörer.

  Kommentera nyheten
  Du kommenterar anonymt.
  (Logga in)

  Namn:
  CAPTCHA Image
  Vad står det i bilden?  Nyhetsrapporteringen på RAKAKA är tillsvidare stängd. Nya projekt från RAKAKA presenteras senare.

  Följ oss på Twitter:
  @RAKAKA
  @frenys
  @greykarn

  Mvh

  ponde & gREYKARN  Nytt blod i en monoton tid, i ett monotont liv
  RAKAKA: greykarn bloggar om sajtens uppgång och fall, esportens utveckling mellan 2006 och 2013.

  Svensk dominans på DH Summer 2013
  Svensk dominans på DH Summer 2013
  EXTRA! Sverige regerade i alla grenar, svenskarna presterade på hemmaplan.

  Rakaka snackar med Jaedong
  Sjow innan ödesmatchen mot koreanska Life
  DHS2013: Rakaka pratar med det svenska hoppet.

  Rakaka snackar med Jaedong
  Rakaka snackar med Jaedong
  DHS2013: EndarS pratar Dreamhack i exklusiv intervju med en av världens största e-sportprofiler.

  Lemondogs rekryterar LCS-lag & byter huvudsponsor
  Lemondogs rekryterar LCS-lag & byter huvudsponsor
  LOLEXTRA! Svenska Sverok-föreningen Lemondogs tar sig in i Riots superliga och byter Razer mot SteelSeries

  Pengar rullar in som de ska för Mvp
  Pengar rullar in som de ska för Mvp
  CASH! Det går bra nu - Mvp puttar ner MC från pengatronen.

  INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
  INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
  EXTRA! Storslagen seger för världens bästa Terran (?) i WCS World Finals

  Inatt avgörs WCS
  Inatt avgörs WCS
  SC2: Fyra koreaner gör upp om den första WCS-titeln. Kalaset startar 03:00!

  HerO vinner WCS America
  HerO vinner WCS America
  SC2: Koreanerna dominerade WCS America.

  Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
  Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
  EXTRA! relic utmanar legendaren och det satsas NT$ 300 000Publicerad: 2013-06-18 23:33

  Svensk dominans på DH Summer 2013
  Stora svenska framgångar när DreamHack Summer 2013 avgjordes - svensk "doldis" plockar överraskande medalj och storlagen fortsätter att dominera.

  Under helgen som passerade (lör-tis) arrangerades DreamHack Summer 2013 på Elmia i Jönköping. För svensk del skulle evenemanget visa sig bli en oerhörd framgång då vi kammade hem tre guld och ett brons (i tre av de största turneringarna) i vad som måste anses vara en av de bästa svenska turneringarna någonsin. Dessutom var det svenska LoL-stjärnor i de mest framgångsrika lagen.

  Chockade Fighting-communityn
  Först ut var turneringen i Street Fighter IV:AE som avgjordes under Lördagen. Världsmästaren och den tveklöst mest dominanta fightern Infiltration var på plats för att försvara sina två tidigare mästartitalar. Dessutom var som vanligt legenden Ryan Hart på plats och som har fyra DreamHack-titlar på sitt bälte. Men det var faktiskt ingen va dessa storfavoriter som tog hem segern. Istället stal svenska göteborgaren Popi showen. Genom att först besegra Infiltration med 2-0 och Ryan Hart i Winner-bracket så kunde inte Infiltration stå pall för svensken i finalen. Detta är troligtvis en av de största esporthändelserna på DreamHack. Infiltration har inprincip varit obesegrad i 2,5 år och alla vill nu lära känna svensken som har besgrat honom. Grattis Popi! Dessutom kom svenska Ettelman från Team Property på en härlig fjärde plats.

  Bara The International kvar
  I DoTA 2-turneringen var svenska The Alliance storfavoriter till segern, ett favoritskap som G1 League-vinnarna mäktade med att bära. Laget tog sig nämligen hela vägen till final där man ställdes mot Quantic från Frankrike.

  Efter att ha plockat den första kartan skulle Alliance visa var skåpet skulle stå reda i karta två men det ville sig inte riktigt utan Quantic tilläts komma ikapp och utjämna men efter suveränt spel av svenskarna kunde matchen tillslut plockas hem med 2-1 och därmed försvarades DreamHack-titeln.

  Även den gamle stjärnan kan än...
  För de svenska Starcraft 2-stjärnorna är DreamHack ett speciellt evenemang, det kryllar av koreanska superstjärnor och det finns inget hellre vill göra än att vinna på hemmaplan och när alla favoriter faller måste någon annan ta klivet fram. Denna gång var det överraskande Jeffrey "Sjow" Brusi som i mångas ögon gjorde sin absolut bästa turnering sen IEM-vinsten för några år sedan.

  Den hete och pånyttfödde Team prOperty-spelaren lyckades på sin väg fram till medaljerna bland annat besegra Harstem och superkoreanen Life. Dessvärre för Sjow blev den blivande DreamHack-mästaren StarDust för svår och Jeffrey fick nöja sig med en bronspeng och 20 000 SEK.

  Dominansen är total!
  När världens absolut mest dominerande lagmaskin NiP-Gaming spelar i en turnering är det knappt lönt att sia om utgången, de svenska superstjärnorna i CS:GO har inte förlorat många matcher under vägen till världstoppen och DreamHack skulle inte bli något undantag.

  Efter att ha besegrat ryska Virtus.pro tidigt i turneringen defilerade ninjorna till final dit det svenska överraskningslaget Epsilon även tagit sig. Dessvärre för Epsilon gick det inte rubba Ninjas in Pyjamas denna gång utan NiP vann en komfortabel seger med 2-0 och för besväret fick man en prischeck på 70 000 SEK.

  League of Legends-stjärnor
  Även om Sverige inte har något helsvensk lag som är bland de bästa så gjorde svenskarna extremt bra ifrån sig. Först ut så vann Rekkles som inhoppare DreamHack League of Legends Championship tillsammans med Copenhagen Wolves, 70 000 SEK rikare. I LCS som drog igång på DreamHack så hade svenska Alexander "Jree" Bergström lekstuga med sitt Team Alternate som gick 5-0 på plats och har fått en fantastisk start på säsongen, läs mer här.


   Vinnare DH Summer 2013:

   SSFIV:AE
   1. Popi – 25 000 SEK
   2. Infiltration – 12 500 SEK
   3. Ryan Hart – 7 500 SEK
   4. Ettelman – 5 000 SEK

   DOTA2
   1. The Alliance – 140 000 SEK
   2. Quantic Gaming – 70 000 SEK
   3-4. Evil Geniuses – 25 000 SEK
   3-4. Team Dignitas – 25 000 SEK

   Starcraft 2
   1: StarDust – 60 000 SEK (750 WCS-poäng)
   2: Jaedong– 35 000 SEK (450 WCS-poäng)
   3-4: SjoW – 20 000 SEK (300 WCS-poäng)
   3-4: TaeJa – 20 000 SEK (300 WCS-poäng)

   Counter-Strike:GO
   1. NiP Gaming – 70 000 SEK
   2. Epsilon – 40 000 SEK
   3-4. LDLC.com – 25 000 SEK
   3-4. Virtus.pro – 25 000 SEK

   League of Legends
   1. Copenhagen Wovles – 70 000 SEK
   2. Dark Passage – 35 000 SEK
   3-4. Eternity Gaming – 25 000 SEK
   3-4. Heimerdingers Colossi – 25 000 SEK
  Relaterat: DreamHack.se

  Publicerad: 2013-06-09 22:18

  Pengar rullar in som de ska för Mvp
  Efter helgens topplacering i WCS seglar cashkungen Mvp upp på plats nummer ett över de spelare som vunnit mest pengar i StarCraft II.

  Det går bra nu. Eller snarare dåligt för Jang 'MC' Min Chul som endast slutade i topp-32 i WCS Korea. I dag kunde han se sig omsprungen på SC2Earnings.com av Jeong "Mvp" Jong Hyeon, när Incredible Miracle-proffset plockade hem den delade tredjeplatsen i de globala finalerna av WCS första säsong.

  I och med tredjeplatsen och prissumman på 10 000 dollar kunde Mvp under dagen passera MC på resultatsajten SC2Earnings lista över vilka spelare som vunnit mest pengar i StarCraft II.

  Hack i häl på legendaren Flash
  Enligt SC2Earnings konkurrent Esportsearnings, som räknar vinstpengar inom alla spel, har Mvp precis även passerat Brood War-legendaren Lee "Jaedong" Jae Dong och är nu hack i häl på den andre Brood War-legendaren Lee "Flash" Young Ho. Dock återstår drygt hela 60 000 dollar innan Mvp kan ta igen Flash försprång.

  Först på listan ligger FPS-legendaren Johnathan "Fatal1ty" Wendel med 454 000 dollar. Främst från spelet Painkiller.

  NaNiwa i topp-20
  I toppen av SC2Earnings lista är det tomt på foreigners. Ilyes "Stephano" Satouri hamnar som första icke-korean på fjärdeplats, därefter innehar de två polackerna Grzegorz "MaNa" Komincz och Artur "Nerchio" Bloch plats 15 respektive 16. Svenskproffset Johan "Naniwa" Lucchesi kommer först på 20:e plats. Tätt efter, på plats 24 ligger sedan Marcus "ThorZaIN" Eklöf. Men därefter gör svenskrepresentationen ett hopp och inte förrän på plats 49 hittas Jeffrey "Sjow" Brusi.

  Mest vunna pengar i StarCraft II enligt SC2Earnings.com
  1 Incredible Miracle Jeong "Mvp" Jong Hyeon $373,520
  2 SK Gaming Jang "MC" Min Chul $367,213
  3 Incredible Miracle Lim "NesTea" Jae Duk $258,713
  4 Evil Geniuses Ilyes "Stephano" Satouri $233,305
  5 FXOpen Lee "Leenock" Dong Nyoung $208,614
  6 MVPPark "DongRaeGu" Soo Ho $208,278
  7 Team LiquidSong "HerO" Hyun Deok $188,524
  8 Prime Lee "MarineKing" Jung Hoon $186,425
  9 SK Telecom T1 Won "PartinG" Lee Sak $186,109
  10 CMStorm Choi "Polt" Seong Hun $184,370


  Mest vunna pengar i alla spel enligt Esportsearnings.com
  1 Fatal1ty Johnathan Wendel $454,544.98
  2. Flash Lee, Young Ho $437,114.55
  3 Mvp Jung, Jong Hyun $377,116.38
  4. Jaedong Lee, Jae Dong $368,621.09
  5. MC Jang, Min Chul $366,827.11
  6. Moon Jang, Jae Ho $292,019.57
  7. Dendi Danylo Ishutin $270,491.27
  8. Puppey Clement Ivanov $269,587.17
  9. XBOCT Oleksandr Dashkevych $269,587.17
  10. LighTofHeaveN Dmitriy Kupriyanov $267,699.1
  0


  Publicerad: 2013-06-09 12:38

  INoVation tar revansch efter WCS.kr-fadäsen
  INoVations nerver håller - nollar sOs och skrattar hela vägen till banken efter att ha bärgat 40 000 USD och WCS Season 1-bucklan!

  För en stund sedan avgjordes den första säsongen av WCS och vilken avslutning det blev! Utöver de båda WCS.kr-finalisterna Soulkey (Z) och INoVation (T) på vars en sida av slutspelsträdet var även den europeiska mästaren Mvp (T) samt protoss-innovatören sOs (P) med och tampades om en finalplats.

  Efter två rafflande semifinaler stod det klart att WCS.kr- och CODE S-vinnaren Soulkey blivit besegrad av sOs knappa 3-2 i en extremt välspelad och jämn kamp. I den andra semifinalen mellan världens kanske två bästa Terran-spelare, Mvp och INoVation blev det minst lika jämnt. När krutröken lagt sig och GG hamrats kunde INoVation ta av sig sina glasögon, torka svetten ur pannan och konstatera att han var klar för den första WCS-finalen någonsin.

  I finalen mellan INoVation och sOs var det aldrig riktigt jämnt, tossen försökte och försökte men det ville sig inte riktigt då INoVation levde upp till sitt namn och lyckades oavsett vilken unitcomp som kastades på honom både överleva och utmanövrera sin motståndare mer än en gång.

  För vinsten och revanschen efter den snöpliga förlusten i WCS.kr-finalen (Soulkey reverse ALL-killade honom) får INoVation $40 000 medan tvåan får nöja sig med hälften.

  Slutplaceringar WCS World Finals Season 1
  1. INoVation (T) $40 000
  2. sOs (P) $20 000
  3/4. Soulkey (Z) $10,000
  3/4. Mvp (T) $10,000

  Bildkälla TeamLiquid.com

  Publicerad: 2013-06-03 15:52

  HerO vinner WCS America
  WCS America fick sitt slut med att sex av de åtta bästa var koreaner. Norska Snute tog hem priset som bästa icke-korean.

  Amerikanska WCS Premiere league dominerades av koreaner från början till slut. I top 8 hittar vi endast två icke-koreaner, varav ingendera är från varken nord- eller sydamerika. Norska Snute lyckades ta sig till en sjätteplats och missar den sista platsen till säsongsfinalerna i Korea efter att han förlorat mot Alicia 3-2.

  Vann gjorde Team Liquids Hero som lyckades slå Evil Geniuses Revival med 4-2 i finalen. HerO förlorade de två första kartorna, men återhämtade sig och vann sedan 4 kartor i rad.

  Slutplaceringar:
  1. Liquid'HerO
  2. EG.Revival
  3/4. Axiom.Ryung
  3/4. EG.aLive
  5. Axiom.Alicia

  Bildkälla: TeamLiquid

  Publicerad: 2013-06-02 18:12

  Fatal1ty dammar av bössan och gör comeback
  Fatal1ty utmanas och det satsas NT$ 300 000 (cirka 73 000 SEK) på en match!

  Jonathan "Fatal1ty" Wendel är en av esporthistoriensoch världens kanske bästa och mest kända spelare, FPS-gurun har vunnit en drös tunga titlar (12 stycken världstitlar), och har efter sin aktiva karriär verkat för att främja esporten.

  Det sista spelet som Fatal1ty gav en ärlig chans var Painkiller och det spelet hade sin absoluta peak under CPL World Tour och strax därefter försvann både Fatal1ty och spelet. Men nu har legendaren valt att damma av bössan och acceptera en utmaning från sin gamla sparringpartner relic, en match Painkiller som OCZ valt att stoppa in NT$300 000 till relic om han vinner!
   "Johnathan Wendel often likes to state that “FATAL1TY MEANS GAMING.” With that said, Fatal1ty has answered the challenge, and will take on relic at Taiwan’s landmark Taipei 101 building on Thursday, June 6, 2013.

   In his first professional match of consequence since 2007, will Johnathan "Fatal1ty" Wendel be ready to live up to his title as the greatest gamer in history? And obliterate relic? -OR- will relic be able to do it again? - And beat Fatal1ty? … And take home a prize of NT$300,0000."
  Hela spektaklet kommer att gå av stapeln i Taiwan där Jonthan varit verksam med sin gaminggearutveckling och då i Taipei 101 Building på den svenska nationaldagen.

  Relaterat: ocz.com

  BONUS!

  Ett rågammalt klipp, nåja (2002) med fatal1ty och Thresh från techprogrammet "The Screen Savers". Vad sägs som lite färska(?) Q3 tips från mästarna?


  RAKAKA VERSION 2.5 - "ANGELÄGET"
  Den här sidan använder sig av kakor för att möjliggöra interaktionsfunktionalitet och statistikföring. För att undvika kakor kan du stänga av dem via din webbläsare eller inte besöka Rakaka.