Publicerad: 2010-05-10 06:13
Med Razer:s Imperator läggs ergonomin i fokus. När vi vill nöta hela natten - är musen nu inget problem längre?

Första anblicken av musen säger en inte speciellt mycket, kanske för att Razer nu tömt hela mus-marknaden på idéer och det inte längre är så fräckt med en scroll som lyser lite häftigt i kanterna. Jag får dock personligen pusta ut när jag läser att musen främst är gjord med bra ergonomi och alltså inte är ännu en mus i Razer:s långa lista.

Jag har valt att inte gå in speciellt mycket på de tekniska specifikationerna (så som DPI) då jag anser att 1) är man vad vid Razermöss vet man vilken standard de har på glid, precision etc samt 2) även fast jag vet vad DPI är så är jag fortfarande inte övertygad om att en mus med 5600 är mycket bättre än en med 4000.

Specialutvecklad med Eldorado
Ett nytänk specifikt för Imperator är de justerbara sidoknapparna, där man fysiskt kan ställa in vilket avstånd på de två sidoknapparna man vill ha. Som ett barn på julafton testar jag min nya leksak och justerar knapparna fram och tillbaka som besatt. Till min besvikelse ser jag att jultomten har kommit med julklappar från Eldorado då hela justerings-slidan är slapp á la lågkvalité och jag blir rädd att den kommer gå sönder om jag trycker lite hårdare.

Men när jag faktiskt ställt in det läge jag vill ha på mina sidoknappar inser jag snart att det kanske inte är så dumt trots allt. Jag vill inte ha mina sidoknappar uppe i handflatan men det finns antagligen de som vill det, och nu har de chansen.

Den ergonomiska musen inte ergonomisk för mig
Har man inhandlat en ergonomisk mus vill man ju gärna att den således ska vara ergonomisk. För mig är inte Razer:s Imperator inte som gjuten i handen, helt och hållet beroende på hur jag håller i den. På höger sida om musen finns det en skåra som ska passa för ett finger - obegripligt för mig som har två fingrar vid sidan av musen.

Faktum är att den är ergonomiskt designad för dig som alltid har långfingret på scrollen, ringfingret på högerknappen och därav lillfingret vid sidan av. Jag har absolut ingen aning om detta är vanligt, men jag har det personligen inte.

Kanske lite för hård
Razer Imperator är helt enkelt inte gjord för mig. Jag är dock övertygad om att det kommer finnas de som uppskattar den beroende på hur man håller i musen helt generellt. Jag tycker inte det är helt rättvist att säga att den är värdelös, eftersom en Razer alltid är en Razer och enligt mig således håller en ganska hög standard. Med det sagt tror jag att jag fortsättningsvis håller mig till min Razer Death Adder.

  • För inköpsställen och priser rekommenderar vi att använda Prisjakt.nu och för information om musen, klicka här.

    BETYG:


  • Genie