Publicerad: 2010-05-02 10:27
Gammal dam med nytt tänkande och ett superbt utförande!

Att jag föredrar mjuka mattor före tjocka eller hårda mattor är inget som direkt går att sticka under stol med, så när jag fick chansen att testa Corepad C1 Large var det onekligen något jag ville ge mig i kast med.

Det som gjorde det hela intressantare var det faktum att den enda gången jag testat en musmatta från Corepad var det en hård platsmatta vid namn Corepad Retro och hade samma utformning och utförande som en gammal hederlig klassisk fUNC. Dessvärre var mattan rent ut sagt skräp och den fick bottenbetyget anus.

Då är det kanske bra att nya Corepad C1 Large är en mjuk matta med ett heltäckande soft fabrikat likt det storsäljande och supermattan Qpad CT innehar. Efter intensivt testande med såväl surfande, spelande och lek i Illustrator, kunde jag konstatera att mattan håller riktigt hög klass!
  Specifikationer:
  * Amazing flexible and smooth surface
  * Perfect for low sensitivity mouse settings
  * Maximum precision when aiming
  * Compatible with all mice (laser and optical)
  * Non-slip rubber backing
  * Cleanable with damp cloth
  * 455 x 405 x 4.7 mm
Perfekt eller bara galet bra kopia?
Musen jag använde under testet var uteslutande min trotjänare IntelliMouse Explorer 3.0 och det fanns egentligen inget att klaga på, responstiden var perfekt, inga svårigheter med tjockleken och glidet med och utan skatez var allt annat än dåligt. Det som tyvärr går att klaga på är efter intensivt nötande slits ytan till den grad att den tappar glidet för fort.

Jag testade då ett gammalt knep jag brukade använda mig av på tidigare upplagor av mjuka mattor, ett tunt lager med silikonspray (vanligt hushållssilikon) men dessvärre blev det inte bättre (och inte sämre heller!). Nej, det som hindrar att mattan får maxbetyg är det faktum att den slits ovanligt lätt och att den är lite väl stor, den är dock bara lite bredare än en Qpad CT men betydligt högre, 455mm kontra 280mm på Qpad CT:n.

Slutsats och betyg:
Efter att ha inlett recensionen i skepsis har jag efter testet fått upp ögonen för doldisen Corepad, deras Corepad C1 Large (mattan finns i XXXL, Large och Medium), är en otroligt välgjord produkt och ett fint komplement till mjuka mattor – särskilt om du som jag gillar lite tjocklek på din musmatta. Nästan fem millimeter gör att handleden vilar fint på mattan utan att känna bordsytan under så behöver du en ny mjuk matta, har lite bordsyta över och gillar att testa nytt – ge då C1 en chans, den är både bra och billig!

 • För inköpsställen och priser rekommenderar vi att använda Prisjakt.nu och för information om Corepad.com, klicka här.

  BETYG:


 • Iceman