Publicerad: 2010-02-04 09:10:26
Det här är en nyhet publicerad på den gamla versionen av Rakaka, nyheten kan därför se lite konstig ut. Om information saknas kan du alltid kontakta oss så kan vi lösa det.

Roccat Taito

Det är inte frivilligt som man byter från SteelSeries 9HD-musmatta för att kunna recensera Roccat Taito. Någorlunda kräsna gamers vet hur det är att byta från hårt till mjukt och resultatet är inte alltid tillfredsställande. När jag rullar ut Taito över skrivbordet och drar en första musrörelse verkar det dock inte ha blivit allt för mycket skillnad; recenserandet kan börja.

Taito är den första Roccatprodukt jag någonsin testat. Företagets lysande möss och tangentbord har aldrig fallit mig i smaken men efter att ha stått ut med så mycket marknadsföring från tyskarna på alla LAN och mässor jag har covrat så förväntar jag mig inget annat än en bra produkt. Taiton verkar vara just det. Min 3.0:a glider otroligt bra på tyget och stannar där man vill att den ska stanna.


Som med många tygmattor jag har använt så känns det ibland som att musen sjunker in i den mjuka ytan. Om den faktiskt gör det eller inte vet jag inte, men det skapar något av ett irritationsmoment i de lägen då du är i ett 1on1-läge och vill ha känslan att du kan röra musen och sätta ett headshot, direkt. Du släpar i alla fall inte iväg mattan med musen när du vänder dig 180 grader för att skjuta, gummit på underlaget hindrar musmattan från att flytta sig ens en millimeter.

För att sälja med "improved axis-flow” och "nano-pattern" är Taiton inget speciellt. Det är en tygmatta och fungerar som en tygmatta. Priset på runt 150 kronor lägger den i samma prisklass som liknande musmattor från SteelSeries och QPAD. Det finns inte mycket mer att säga om Taito; medan till exempel en mus tillför en hel del ytterligare faktorer i bedömningen så är en musmattas funktion simpel och det krävs enorma misstag för att misslyckas med att skapa en. Det är helt enkelt en vanesak och efter ett par veckors användning lär vilken musmatta som helst fungera, även för den kräsne.

  • För inköpsställen och priser rekommenderar vi att använda Prisjakt.nu och för information om Roccat.org, klicka här.

    BETYG:


  • WIWO