Publicerad: 2010-01-14 10:45:02
Det här är en nyhet publicerad på den gamla versionen av Rakaka, nyheten kan därför se lite konstig ut. Om information saknas kan du alltid kontakta oss så kan vi lösa det.


Gamingöronsnäckor kan det vara något för oss känsliga gamers? Jag har i alla fall testat Roccat Vire i några månader. Se vad Roccats lyxprodukt har att erbjuda.

För ett bra tag sedan fick jag Roccats öronsnäckor Roccat Vire på posten. Detta var något som jag verkligen behövde till min mp3-spelare och framförallt laptop. När man är ute och reser mycket och spelar eller gör coverage så är ju ett par stora hörlurar i vägen. Att försöka packa ner allt i en liten datorväska och dessutom riskera att ens dyra slutna hörlurar ska gå sönder på resans gång har länge varit ett dilemma.Roccat Vire en dröm?
Ja faktiskt! Roccat har verkligen tänkt till ordentligt när de har släppt den här produkten. Vad sägs om att kan välja hur lång kabeln ska vara, antingen kan man välja en kort variant för t.ex. laptopanvändning. Eller så kan man på ett snabbt sätt byta kabelns längd till den dubbla för att nå ner till golvet och in bakom burken, helt suveränt. Vem har inte suttit med för lång eller för den delen för kort hörlurssladd?

Öronsnäckor med mick!
Ni läser rätt, Roccat Vire har självklart en mick så att vi gamers ska kunna kommunicera med varandra när vi lirar. Micken är dessutom väldigt diskret. Den sitter självklart på kabeln men väger mer eller mindre inget och syns knappt. Därmed kommer ni inte behöva gå runt och skämmas om ni vill använda den till t.ex er mp3-spelare då den är nästan osynlig.Ljudkvalitet
Jag måste säga att jag var skeptiskt emot att lira Counter-Strike och Quake Live med öronsnäckor men det var obefogat. Jag måste säga att ljudet är riktigt bra, det duger helt klart för mig. De funkar dessutom tillräckligt bra på lan eftersom ljudet är så nära och därför tas inte mycket annat ljud upp.
Något man bör notera är att inget usb-ljudkort följer med vilket gör att de som använder vanliga lurar med usb-ljudkort tvingas att använda sitt standardljudkort. Det resulterade för min del att min mick inte lät så bra som man kan förvänta sig. Så tänk till innan ni köper dessa hörlurar, vilket ljudkort har ni? Som tur är har min laptop ett hyffsat bra ljudkort.

Känsla och kvalitet
Öronsnäckor har alltid varit ett problem för mina öron, de ramlar ur, de skaver dvs de sitter allmänt dåligt. Dessa Roccat Vire har dock varit suveräna, inga problem de sitter där hela tiden och irriterar inte alls. Ibland kan jag känna att jag skulle vilja känna att de "kniper åt" lite men detta gör ju att man inte får ont heller. Så tummen upp ordentligt för utformningen.

Roccat har dock gjort en liten miss. Det är väldigt svårt att känna vilken som är vänster och höger. Man har gröpt ur ett L och R men då detta är gjort på det mattsvarta materialet är det nästintill omöjligt att se detta i en mörk gaminglokal. Jag skulle ha låtit "designen" tagit lite stryk och markerat dem med rött och blått eller dylikt.

Det lyser som sagt kvalitet rakt igenom Roccat Vire eller vad sägs om att det t.om. följer med ett platsskydd för stereokontakten när den inte används. Något som jag har stört mig på är själva hörlurskabeln som jag tycker är lite för mjuk och känns som en dålig kvalitet av godissnöre, lite mer styv kabel hade gett en mer lyxkänsla. I övrigt är detta en Ferrari när det kommer till öronsnäckor.Jag skrev precis en Ferrari och det har dessa Roccat Vire varit verkligen. Högsta betyg har varit självklart under hela testperioden. Denna testperiod har varit lång och intensiv vilket har resulterat i att denna recension har dragit ut på tiden. Detta innebar dock resultat! Ena luren har slutat att fungera, har Roccat kvalitetsproblem igen? Vi vet att Roccat Kone v.1 har problem med att scrollen gick sönder. Ska detta även ha drabbat Roccat Vire med att hörlurarna går sönder? Detta skedde i alla fall för mig vilket självklart, tyvärr, måste dra ner betyget.

Summering och betyg
Detta är en lyxprodukt rakt igenom det ska ni komma ihåg

Plus:
*Bra ljudkvalitet
*Snyggt applicerad och användbar mick
*Möjlighet till att välja kort eller lång sladd
*Lyxig produkt rakt igenom

Minus:
*Ena luren har gått sönder, katastrof
*Svårt att se vilken som är vänster och höger
*Dåliga godissnören till kabel
*Inget usb-ljudkort, behövs för gamers

  • För inköpsställen och priser rekommenderar vi att ni använder Prisjakt.nu och för information om Roccat Vire ska ni klicka här.

    BETYG:


  • Hellspawn