Publicerad: 2009-10-29 21:47:53
Det här är en nyhet publicerad på den gamla versionen av Rakaka, nyheten kan därför se lite konstig ut. Om information saknas kan du alltid kontakta oss så kan vi lösa det.

Steelpad 9HD
Medan svenskarna tar trippelt guld på Extreme Masters nöjer sig danska SteelSeries med att tillverka de gamingtillbehör som svenskarna använder. Men vem kan klandra dem? Vi vet ju alla att det inte är SteelSeries som saknar löner.

Den tolfte musmattan att komma ut ur det danska stålhuset heter 9HD och med "tiotusentals ljusreflekterande mikroskopiska punkter" kan den mycket väl vara den musmatta som tar över musmattetronen efter S&S. Den kunde inte haft mer timing när den landade i min brevlåda efter att jag i två år använt någon form av utsliten QPAD (CT kanske?), men ledde den till fler headshots?

Med samma storlek, samma form och liknande yta som S&S kan man inte undgå från att undra om detta är en uppgradering likt den SteelSeries gjorde på hithörlurarna Siberia. Enda skillnaden ögat känner igen är lite mer än hundra SteelSeries-loggor symmetriskt utplacerade på ytan för att pränta in den fina logon i hjärnan på en.

Storleken har aldrig spelat roll för mig (ordlek), jag har aldrig förstått mig på att spela med superlåg sensitivity och flytta armen en meter i sidled för att flytta siktet några centimeter på skärmen. 9HD är om något en medelstor matta och riskera att hamna utanför ytan gör du endast om du har jättelåg sens. För lågsensare har väl stora plastmattor ändå aldrig varit en hit i LAN-väskan gentemot tygmattorna som går att rulla ihop.

Övergången från tyg till plast var inte en allt för märkbar skillnad för mig, men sen är jag heller ingen GeT_RiGhT eller f0rest; jag klagar inte på mer än 20 i ping och jag lever inte på att spela datorspel. Hur som helst råder jag ändå aspirerande plastanvändare att köpa en 9HD om man är ute efter en musmatta av sådant material. Konservativa tygfans borde väl också veta att det tar en, max två dagar att vänja sig vid en ny musmatta.

I andra avseenden är det en toppenmatta, men för 300 kronor och uppåt måste man ställa sig frågan om det verkligen är värt det. SteelSeries har med 9HD hängt på trenden att ta absurda summor för något så enkelt som en musmatta. Samtidigt som man gör det ligger gamla S&S på 130 kronor och vad jag kommer ihåg av den musmattan är det inte mycket som skiljer den från 9HD. Den enda anledningen SteelSeries ger som ger den ett övertag mot S&S är att den ska vara specialanpassad för den kommande musen Xai.

Helt enkelt, om du planerar att köpa Xai eller om du tycker att det är värt att betala dubbla priset för kanske pyttelite mer prestanda än föregångaren S&S så är 9HD valet för dig. Annars väljer du en av veteranmattorna tills SteelSeries lanserar något nytt och bättre. Jag sköt inte fler headshots och jag kände inget nytt under musen. 9HD är verkligen ingen dålig matta, men inget vi inte sett tidigare.

  • För inköpsställen och priser rekommenderar vi att använda Prisjakt.nu och för information om SteelSeries.com, klicka här.

    BETYG:


  • WIWO