Publicerad: 2009-11-06 10:06:00
Det här är en nyhet publicerad på den gamla versionen av Rakaka, nyheten kan därför se lite konstig ut. Om information saknas kan du alltid kontakta oss så kan vi lösa det.

Ännu en musmatta från Ulti-Mat, ännu en matta i Breathe-serien, blir det flipp eller flopp?

Ulti-Mat Breathe F-X3 är i princip en kopia av sin kusin, bror, släkting - ja kalla det vad ni vill, Breathe X3 med några få skillnader. Den första är det som jag personligen älskar och känner att alla mina musmattor måste ha, en någorlunda tjocklek! Den andra ”nya” funktionen är att ytan fått sig en liten finputs och därmed har även glidet som på ett bananskal förbättrats.

Just tjockleken mellan de båda bröderna (Breathe X3 och Breathe F-X3) skiljer sig med tre millimeter, tre millimeter som verkligen känns som så mycket mer och jämför man den med en av de tjockaste i tygmattsbranschen, QPAD CT, så har den även här övertaget. Detta övertag känns och för mig är det viktigt att handen och handleden har något att vila emot som inte känns som bordsskivan.


Finputs av glid
I och med att man valde att fixa ytbehandlingen gentemot X3:an så fick även glidet sig en omgång, i det här fallet till det positiva. Med bättre friktion och lättare glid blir rörelserna i ett FPS-spel mycket smidigare än vad de varit i tidigare versioner. Istället för att behöva göra ett extra drag i standardinställningar behövs det ingen ny känslighet eller extra ryck med musen för att förflytta siktet likt glidet på QPAD CT och Razer-mattorna.
  Specifikationer:
  * Höjd: 380mm
  * Bred: 320mm
  * Tjocklek: 4mm
  * Känns alltid behaglig
  * Mattan förblir alltid varm
  * Utmärkt hållbarhet
  * Helt tygbelagd
Slutsats och betyg:

I övrigt är det inte mycket som ändrats, mattan har samma fula design med en svart yta och en liten hand nere i högerhörn som enda färgklick. Den går, precis som övriga Ulti-Mat produkter, utmärkt att ta med sig på LAN då den enkelt kan både rullas och vikas utan att ta allt för stor skada. Trots att mattan är tjockare och att glidet är bättre klarar den dock inte av ett högre betyg än medel, det finns inga speciella features som sticker ut, jag vill ha ett eget McDonalds på min matta och känslan att man har hittat rätt matta att spela med uteblir.

 • För inköpsställen och priser rekommenderar vi att använda Prisjakt.nu och för information om Ulti-Mat.com, klicka här.

  BETYG:


 • Iceman