Publicerad: 2009-10-01 17:55:05
Det här är en nyhet publicerad på den gamla versionen av Rakaka, nyheten kan därför se lite konstig ut. Om information saknas kan du alltid kontakta oss så kan vi lösa det.

“Flexibility is the best way to gain freedom of movement.”

Första intrycket
Det kändes lite som julafton när jag klippte upp tejpen med texten "ACHTUNG!" på efter att ha hämtat ut det mystiska paketet på posten. Så snart kartongsidorna hade brutits upp och jag fick se innehållet så slog mitt hjärta ett extra slag och mina läppar formade ordet "wow". Förpackningen är enligt mig grymt snygg och produkten i sig var väldigt efterlängtad och liknade inte något jag tidigare sett. Då jag nyligen sett Transformers så kunde jag inte låta bli att likna Apurin med en sådan, då den har en minst sagt elak look. Jag bara väntade på att den skulle hoppa ut ur förpackningen helt själv.

Vad är Apuri?
ROCCAT Apuri är den första produkten i en ny serie som kallas "SDMS" - Smart Desktop Management System. Produktserien inriktar sig på utrymme, ordning & effektivitet. Apuri är en USB-hub med fyra portar, men det som gör den så speciell, förutom utseendet, är att den har en mus-bungee. Det här är lösningen för alla som någon gång tejpat fast eller lagt någonting på mussladden för att den ska ligga rakt på bordet och inte vara i vägen när man spelar. Armen i sig är mjuk och böjbar och går även att lossa från resten av anordningen om så önskas.Testkörning
Ja, det finns väl egentligen inte så mycket att testa, USB-portarna fungerar som de ska, skönt att kunna ha tangentbord, mus & headset kopplat till en källa som står på bordet, istället för sladdarna ska gå ner till datorn i golvhöjd. Den står väldigt stabilt på bordet, och tack vare den flexibla armen så rör den sig inte alls även om jag sliter lite i musen.

Tillbehör
Med Apurin följer även en AC adapter som med hjälp av ett eluttag kan förse din Apuri med ström, vilket gör det möjligt att exempelvis ladda en iPod utan att starta datorn - klockrent!Slutsats
I mina ögon är en produkt som denna guld, ROCCAT har verkligen lyckats kombinera stil med funktion här. Min annars så odrägliga mus känns numera trådlös tack vare Apuri. Har ni pengar över till att krydda skrivbordet med funktionellt ögongodis av högsta kvalitet, köp den!

ROCCAT SDMS


  • För mer information om produkten, gÃ¥ till roccat.org och för information om SDMS, klicka här.

    BETYG:


  • Michael66