Publicerad: 2009-07-16 23:01:00
Det här är en nyhet publicerad på den gamla versionen av Rakaka, nyheten kan därför se lite konstig ut. Om information saknas kan du alltid kontakta oss så kan vi lösa det.


Ett headset av en musmattstillverkare, kan det vara något? Släng in lite tyskar och det blir succé!

När Qpad lanserade ett Headset på DreamHack Winter 2008 var jag en av de glada som fick chansen att prova dessa eminenta hörlurar. Redan då var jag förbluffad och alldeles tagen av ljudet när jag sprang runt och fånade mig med testspelet –Call of Duty 4.

Ett bra tag efter DH fick jag ett meddelande om vi ville prova headsetet för Rakaka:s räkning, vid tillfället, trots att det var ett par QH-1339, så sysslade vi inte med recensioner och det var ett svalt intresse från redaktionen. Undertecknad är dock som en riktig kornjude och så klart tackade jag och tog emot, ett par QH1339 mot en recension? Billigt ju och att hora är vi, som slop3 sa; alla experter på!


Episkt ljud i otroliga lurar
Det första som slår mig är så klart det extremt välklingande ljudet i dessa underbart komfortabla lurar, visst – det är till gaming kanske men att det låter bra brukar inte vanligtvis innebära mer än just det. Detta gäller verkligen inte för QH-1339, det känns bra, låter bra och hörs bra – en euforisk jackpot helt enkelt.

Den verkliga känslan infinner sig egentligen inte vid spel, nej den verkliga känslan med dessa helt otroliga lurar infinner sig först vid skivspelaren, när man lyssnar på musik med andra ord. Eftersom jag alltid varit lite av ett RHCP-fan blev det Californication som högvarvades i stereon och på datorn varvade jag, för sakens skull, Michael Jackson. Tror aldrig jag lyssnat på Beat It, Billie Jean eller Smooth Criminal till ett sådant kriminellt bra ljud – det är helt otrolig ljudkvalité när man väl fått rätt på alla femtioelva inställningar och då ska vi inte snacka om mikrofonen…


Inget nasalt här inte
Eller jo, det ska vi visst göra för jag kan inte minnas sist när folk på ventrilo och på skype inte klagat på min grötiga (danska)röst, med QH-1339 var det bara danskan det var fel på och inget annat. Sen tillhör jag även kategorin som inte brukar gilla min egen röst men med Qpad:s värstinglurar låter det inte burkigt, grötigt, nasalt eller ljudförstörande för fem öre – med detta headset vågar jag ju nästan mig på att sjunga en trudelutt, men bara nästan. De må vara superba men sångrösten, den går inte att fixa oavsett hur bra eller hur dyra lurarna än är…

Just att de är dyra är en av få nackdelar med QH-1339, priset är alldeles för högt för att headsetet ska kunna användas av vanliga medelsvenssongamers och musikälskare. Men visst, känner man för att köpa ett par värstinglurar som gör musik, film, ljudböcker och spel så mycket bättre så är det helt klart värt 3000 spänn, annars kan man lika gärna köpa annat. En grej som MrMouse ska ha eloge för är att han ger fem års (FEM ÅR) garanti på QH, inte för att jag tror det behövs men det är alltid bra att veta att om man investerar 3000+ i ett par lurar så finns det garantier om något skulle gå galet. Undrar egentligen om dem täcker tuggskador?


Litet huvud värk får
Till saken hör dock, mitt i alla positiva superlativ, att detta enormus gigantus headset inte direkt är gjort för ett huvud utformat som mitt eller för den delen för huvud/nackar som inte tål vikt. Vid ett par timmars användning är det ingen som helst fara men när timantalet ökar börjar det så småningom att värka lite i öron och huvud. QH-1339 är tyvärr lite för tungt för min smak och ja, det går inte heller att komma ifrån att det är lite väl knepigt att få hundraprocentigt och det krävs lite kruxande. Kalla mig gärna oteknisk men för mig var det ibland så att hårtussarna var på väg att ryka när allt skulle perfektioneras!

Slutsats och betyg:
Jag skulle vilja ge QH-1339 bästa möjliga betyg men det går inte, det går inte när priset är så in i helvete för högt (fast att man får det man betalar för) och när det finns så många ljudinställningar så det blir lite för komplicerat. Micken är lite för känslig för min smak och det blir lätt ”puff-” och ”rasp-ljud” om man inte får rätt på alla inställningar vilket inte är det lättaste.

Överlag är det dock inga problem eller direkta fel på headsetet från Qpad, det är nästan felfritt och så nära ett episkt ljud det går att komma utanför ett mediaheadset. Summan av kardemumman är egentligen rätt simpel; har ni stålar och vill ha otroligt bra musik, film, spel och TV-upplevelser, snåla då inte utan köp, köp, köp! Är ni som mig, en vanlig fattig knegare på Rakaka – köp något annat och dröm er bort om bättre ljud och skönare mikrofon!

  • För inköpsställen och priser rekommenderar vi att använda Prisjakt.nu och för information om Qpad.se, klicka här.

    BETYG:


  • Iceman