Publicerad: 2010-01-29 05:09:37
Det här är en nyhet publicerad på den gamla versionen av Rakaka, nyheten kan därför se lite konstig ut. Om information saknas kan du alltid kontakta oss så kan vi lösa det.

The Center of all things gaming är slogan, företaget är gammalt, inga nya mattor har kommit på senare år men vi lyckades komma över en av trotjänarna, en CorePad. Ris eller ros?

CorePad hävdar att dem och mattan är ”The Pad at the center of all things gaming”. Vad de menar med detta har jag inte riktigt kommit underfull med då jag finner CorePad som en av de okända musmattstillverkarna och inte vidare stora. Om de verkligen är i centrum för alla saker till gaming återstår väl att se – själv är jag jäkligt skeptisk.


Glasmatta för dvärgar?
För mig är mattan (och fabrikatet; glasmatta) som sagt helt okänd och lika så märket. För en spelare som suttit och spelat på glasmattor hela sin karriär må den vara mer känd men det låter jag vara osagt. En sak vet jag med säkerhet och det är det faktum att om de ska försöka slå sig in på glasmattsmarknaden så måste de verkligen utöka storleken på sin CorePad, jösses vad liten den är. Kanske är jag van vid att ha gott om utrymme att svänga runt på då jag till vardags använder en Qpad men inte ska mattorna behöva vara ansedda för folk med små armar och små händer. Kanske är tillverkad för småväxta människor, rentav dvärgar?!


Trassligt ljud
Glasmattorna har såvida jag inte vet varit kända för deras glid och det märks om inte annat på CorePad. Det känns som om det är sandpapper på musmattan, som om den har en ojämn yta och utan skatez som medföljde mattan är det inte lönt att ens tänka tanken att spela på den. Spelen som blev mina testkaniner var samma som alltid, Counter-Strike, COD4 och lite, lite eftersom sugen kom, BF2. I de två sistnämnda spelen behöver man verkligen ha ett ordentligt glid på musmattan och ett bra samarbete mellan mattan och musen då det krävs vida rörelser om flygplanen eller helikoptrarna flygs med annat än Joystick och det är en amatör bakom sparkarna. Att krascha med båda dessa flygburna fordon fick en ny innebörd med denna matta då jag gång på gång kraschade på grund av att jag antingen kom utanför mattan eller fastnade i ”sandpappersytan”.


Blä, urk och fy för Corepad
Jag testade både med och utan mouseskatezen som medföljde och utan var det en katastrof, med mouseskatzen var det knappt okej men absolut inte mer. CorePad är fylld av mindre bra saker och för att nämna de två jag mest hade problem med så var det verkligen storleken på musmattan och glidet både med och utan de specialdesignade och medskickade CorePad teflontejpen.

Specifikationer:
* Höjd: 220mm
* Längd: 280mm
* Tjocklek: 5 mm
* Material: Glasfiber
* Tillgängliga färger: Svart med orange kant, Svart med blå kant.

Slutsats och betyg:
En sak som jag inte upplevde så trivsam är att det inte luktar vidare gott när den är nyuppackad (och ett bra tag efter) och detta har jag ingen aning om varför den gör, men lukten kan jämföras med den som kommer från ”mögelost”. De positiva jag kan tänka på med denna matta är att den inte låter som om man drar en gaffel mot en griffeltavla när man spelar, bara nästan…

  • För inköpsställen och priser rekommenderar vi att använda Prisjakt.nu och för information om Corepad, klicka här.

    BETYG:


  • Iceman