Publicerad: 2009-09-10 14:21:54
Det här är en nyhet publicerad på den gamla versionen av Rakaka, nyheten kan därför se lite konstig ut. Om information saknas kan du alltid kontakta oss så kan vi lösa det.


Många spelare har problem att hitta rätt hörlurar, antingen att det är för dålig passform eller så är det ett för dåligt ljud. Som vanligt finns det en uppsjö att välja mellan, Rakaka har valt att testa ett "budget" headset från Sennheiser Communications, PC155 USB.

Från början var det svåraste, näst efter testet, att försöka förstå specifikationerna på hörlurarna då allt jag hittade var information på tyska. Innan jag satte igång med testet var jag tvungen att försöka hitta något som jag kunde testa dem på och med, då jag personligen inte tycker att ett par hörlurar endast ska fungera till spel utan även till musiklyssning trots att Communications-delen av Sennheisers tillverkning tillhör spelgenren och kommunikationsdelen.

Hur är egenskaperna hos Sennheiser pc155 USB?
När jag bestämt mig för hur en "medelsvensson" som inte är "audiofil" kan tänkas testa ett headset så körde jag igång. Började så smått med olika typer av volymer för att testa mig fram vilken av dem som fungerade och inte fungerade.

Till min förvåning blev resultatet otroligt mycket bättre än vad jag kunde ha hoppats på när jag började. Headsetet kanske inte står sig mot de riktigt dyra (såsom QH-1339) men som "budgetheadset" är det fortfarande ett mycket bra sådant. Först trodde jag inte att det skulle fungera lika bra på musik med mycket bas då genren för headsetet är just dator- och TV-spel men till min förvåning var det inga problem, lite rasp och lite konstigt bakgrundsljud vid alldeles för hög volym (till skillnad från exempelvis QH-1339 då som klarade höga ljud utan missljud).

Basslingor?
I musiken, med tunga basslingor är det inget att klaga på, blev inte ljudet förvrängt för fem öre på normal, hög eller låg volym. Problem (om man kan kalla det för problem) uppstod först vid extremt högt ljud men vid sådant ljud klarar knappt öronen att hänga med ändå!


I spelväg och ljud finns det inte så mycket att säga, när headsetet kom var det många av de dåvarande Counter-Strike-stjärnorna som omedelbart bytte till just PC155 på grund av det otroligt klara ljudet (samt på grund av eventuella sponsorkontrakt så klart ^^)

I Counter-Strike märkt jag ingen skillad på det headsetet jag använder (DSP 500) och PC155 från Sennheiser. I Need for Speed (eller i synnerhet bilspel) är det dock ett otroligt ljud när det kommer till växling, gasning och alla andra motorljud. Här är det stor skillnad mellan headseten och spelupplevelserna, onekligen ett prisvärt köp om man är bilfantast även i datorvärlden. Överlag klarar Sennheiser PC155 USB sig bra med sitt inbyggda USB-ljudkort, inga knepiga inställningar och inte för mycket trixande för att komma igång.

Slutsats och betyg:
Ska ni köpa ett par hörlurar med tillhörande mikrofon och ni har max 1000 SEK att spendera så kan jag rekommendera att ni gör det på Sennheiser Communications pc155 USB, ni kommer inte bli besvikna. Men eftersom jag inte är någon audiofil är betyget kanske tagit ur luften(?) och då får ni istället nöja er med en rekommendation att "budgethandla" ett högklass-headset från Sennheiser, då PC155 är ett klockrent par hörlurar som bör införskaffas om ni vill ha en ordentlig gamingupplevelse. Dessvärre är det inga helomslutande kåpor och eftersom jag inte testat lurarna på ett stort LAN så vet jag inte hur de står sig i en extremt bullrig miljö, i en hemmamiljö med TV, radio och prat är det dock inga problem.

För inköpsställen och priser rekommenderar vi att använda Prisjakt.nu och för information om Sennheiser, klicka här.

BETYG:


Iceman