Publicerad: 2009-10-23 09:25:04
Det här är en nyhet publicerad på den gamla versionen av Rakaka, nyheten kan därför se lite konstig ut. Om information saknas kan du alltid kontakta oss så kan vi lösa det.

Mionix är ett svenskt företag med sitt säte i Växjö och tidigare i år lanserade företaget sin första produkt riktad till eSporten och alla gamers. Produkten, eller rättare sagt, produkterna, var två stycken möss; Saiph 3200 och den något mindre Saiph 1800 som båda helt sonika skulle ta gamingvärlden med storm. Men blev det flipp eller flopp?

Mionix Saiph 1800 – en liten söt en
Med allt i princip klart när det kommer till inställningar, programvara och annat roligt ger jag mig i kast med att testa den mindre (den större 3200 finns att läsa om här), en mus jag redan innan den är inkopplad avfärdat på grund av dess storlek – en storlek som inte alls passar mig.

Precis som i testet med den andra Mionix-musen utsätter jag lillebror för ett liknande test med spel, program och vanligt slött surfande på Internet - en helt vanlig dag för vem som helst. För underlaget valde jag att testa den på tre lite äldre mattor och två lite nyare mattor för att känna mig fram.
  Spel och program:
  * Counter-Strike
  * DotA
  * Call of Duty 4
  * Photoshop
  * Surfande

  Musmattor:
  * Ninjapad (en trämatta)
  * Steelpad 4D (gammal ”plastmatta”)
  * Funcpad
  * QPAD CT
  * QPAD UC

Yvigt spel, hackig mus?
Förutom minuset med storleken på Saiph 1800 är den dessutom snäppet värre i spelen jag spelat. Jag må inte vara professionell som jag sagt tidigare men trots det vill jag inte behöva skylla på muslagg för att jag inte träffar, hackande rörelser är för mig halvt om halvt vardagsmat i Call of Duty 4 med Saiph 1800. Kanske är det för att jag spelar så yvigt och kanske är det inte rättvist att klaga när mössens egna mattor inte figurerat som underlag i testet men jag tycker trots det att jag med all rätt ska klaga, om det krävs. Inställningar finns det i alla fall många;
  DPI-inställningar:
  * 400 DPI = Blå
  * 600 DPI = Grön
  * 800 DPI = Röd
  * 1600 DPI = Vit
  * 2000 DPI = Ljusblå
  * 2400 DPI = Lila
  * 3200 DPI = Ljusgrön

  Specifikationer:
  * Ergonomisk design
  * 5 programbara knappar
  * 1800 / 3200 dpi laser sensor
  * 7 steg in-game dpi inställningar
  * 1.8mm distans
  * 40 000Hz
  * 50" per sekund
  * 20 G acceleration
  * 16 kb inbyggt minne
  * Teflon fötter
  * Full USB 2.0 hastighet med Plug n Play
  * Kompatibel med alla underlag
Scrollen, en kär vän!
Som jag sa tidigare scrollar jag som en tok när jag sitter vid datorn, oavsett vad jag gör så scrollar jag extremt mycket och med Saiph 3200 kände jag att det var yvigt och svårt att bemästra scrollen. På 1800-musen är det betydligt lättare och bekvämare trots att den är mycket mindre än ”storebror” Saiph 1800. Fast när det kommer till spel är det <3 Saiph 3200 som gäller av de två bröderna!


Slutsats och betyg:
Det heter ju "compitable with all kinds of surfaces”, enligt Mionix hemsida och baksidan på kartongen, vilket ingen av dem är, fast å andra sidan – jag tror inte utvecklarna brydde sig om att testa musen på gamla mattor vilket gör att det hackar fruktansvärt på äldre mattor med sämre yta. För mig och min spelstil var QPAD CT med sin tygyta överlägset bäst i båda testen oavsett vad jag gjorde., surfade, spelade FPS, spelade MMO eller bara slöade i Windows.

Att kalla Mionix mössen för ”the next generation” inom gaming är att ta i. Underbara möss, kanonbra för att vara nya och superba för den allmänna gamern men för de professionella spelarna tror jag inte de riktigt håller i längden. Genom att uppdatera drivrutinerna via företagets hemsida räddade Mionix sig själva från att få ett sämre betyg då lagget blev betydligt mindre och musen började hänga med mycket bättre. För mig är summan av kardemumman enkel, 3200-musen föredrar jag över den något mindre Saiph 1800 fast i slutänden vinner ändå den jag använder varje dag, min IntelliMouse Explorer 3.0, trist men sant.

 • För inköpsställen och priser rekommenderar vi att använda Prisjakt.nu och för information om Mionix, klicka här.

  BETYG:


 • Iceman